Bakırköy Marmara Forum’da yer alan Çocuklar Şehri Minopolis ilginç bir anket yaptı. Her yıl 23 Nisan’da sembolik olarak devlet büyüklerinin koltuğu çocuklara devredilir ve çocuklara ne yapmak istedikleri sorulurdu. Bundan hareket eden Minopolis Çocuklar Şehri’nde yaklaşık bin çocuğa ‘bir günlüğüne de olsa kimin yerinde olmak istedikleri’ soruldu… 19 Nisan’a kadar süren ankete katılan çocuklardan 345 çocuk Beren Saat, 250 çocuk da Lionel Messi cevabı verdi. Üçüncü Sırada ise 150 oyla R&B ve pop şarkıcısı Rihanna yer alıyor.

Politikacıların yerinde olmak istemiyorlar
Anketin en ilginç tarafıysa çocukların politikacıların yerinde olmak istememesi. Ankette öne çıkan diğer isimler ise Acun Ilıcalı, Serenay Sarıkaya, Demet Akalın ve Tarkan oldu.


Geleceğin ilk işareti
Minopolis’deki eğlenceli ve öğretici faaliyetler, çocuğun mesleklere ilişkin yönelim ve yeteneklerinin belirlenmesine de yardımcı oluyor. Zaten büyüklerin dünyasını sürekli merak eden çocuk, bu dünyayı eğlenceli bir şekilde yaşadığında kendi hafızasında daha uzun süreli depolayabiliyor. Bu durum çocuğa analitik düşünme becerisi kazandırırken, büyükler de çocuklarındaki gelişimi daha iyi fark ediyor. Çocuklarının bağımsız olarak birlikte sosyalleştiklerini ve öğrendiklerini gören ebeveynlerin mutluluğu daha da artıyor.
Editör: TE Bilisim