Tekden Yapım’dan Mehmet Bozdağ’ın yapımcılığını yaptığı, Yönetmenliğini  Metin Günay’ın üstlendiği, Engin Altan Düzyatan, Kaan Taşaner, Hülya Darcan, Serdar Gökhan, Esra Bilgiç, Didem Balçın, Hande Subaşı, Burcu Kıratlı, Ayşegül İşsever, Cengiz Coşkun, Osman Soykut ve Gökhan Atalay gibi başarılı oyuncuların rol aldığı, ‘Diriliş Ertuğrul’ ilerleyen bölümlerde yeni sürprizlerle izleyiciyi şaşırtacak.

 
SARAYIN HERŞEYİNDEN SORUMLU…

Ayşegül İşsever dizideki rolüyle ilgili olarak; “Kayıboyu Ertuğrul’un Elaziz’in Sarayı’nda, Elaziz’in anneleri babaları öldükten sonra, kız kardeşi ve Sultan’a bakan ve anneleri gibi olan Dadı’yı (Ümmülhayr) oynuyorum. Ümmülhayr karakteri aynı zamanda Halebi karakterinin ablası yani Abdülkadir Geylani hazretlerinin (torunu )ceddinden olmaktadır. O yüzden sarayda çok önemli ve güvenilir mevki verilmiştir. Aslında Sarayın her şeyinden sorumlu bir kadın, kendini fazla hissettirmeden her konuda bilgi sahibi ve onları yönlendiriyor. Bir nevi Sarayın gizli annesi gibi. Çok severek oynuyorum rolümü. İyi bir iş olduğunu düşünüyorum. Bu işte yer almayı çok arzu etmiştim. İyi ki de varım, ilgiden bir hayli memnunum.” dedi.
 
Ayşegül İşsever; “Batı’ya baktığımızda çok önemsiz malzemelerden önemli şeyler çıkarıyorlar. Oysa bizde malzeme çok. Anlatmak sayfalar sürer. O yüzden bu diziyi önemsiyorum." diyor.

Muhteşem Yüzyıl’ın ardından tarihi dizilere ilginin artmasından  son derece memnun olduğunu söyleyen İşsever, “Batı’ya baktığımızda çok önemsiz malzemelerden önemli şeyler çıkarıyorlar. Oysa bizde malzeme çok. Anlatmak sayfalar sürer. O yüzden bu diziyi önemsiyorum. Osmanlı’nın ilk çıkışını, ilk kuruluş yıllarını anlatıyor. İnsanlarımız okumayı çok sevmiyorlar, dolayısıyla görsel olarak akılda kalacak bir şekilde bu projeyi hayata geçirdiği için TRT’ye teşekkür ediyorum.” diye konuştu. OLCAY ÜNAL SERT
Editör: TE Bilisim