BİR KERE 'VALİ OĞLUYUM' DEMEDİ

13 yıl süren efsane dizi Bizimkiler'in yönetmeni Umur Bugay, "Selçuk'la 1960'lı yıllardan beri tanışıyorum. Çok anımız var. Genç bir tiyatrocu iken, sahneleri beraber paylaştık. Babası o dönem Aydın Valisiydi, Doğan Uluergüven. Birgün olsun benim babam vali demedi. Babasının nüfusunu kullanmadı. Hatta onunla Tunceli'de bir oyuna gittik. Oranın o dönem Tunceli Valisi Pir Sultan Abdal Etkinlikleri çerevesinde oynamamıza izin vermedi, emniyeti görevlendirdi. Orada oynarken bizi nezarete alıp dövdüler, bir takım olaylar olmuştu. Orada bile dayak yerken bir kere bile 'benim babam Vali' demedi! " dedi.

Selçuk Uluergüven için Caddebostan Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenin ardından Şakirin Camiinde bir tören düzenlendi. Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından sanatçı vasiyeti gereği 21 yaşında üzerine dekor düşerek vefat eden oğlu Eren'in yanında Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Şakirin Camii'nde ki törene sanatçının oğlu Emre Uluergüven, sanatçılar Zihni Göktay, Rutkay Aziz, Seçkin Selvi, Harbi Define sinema filminde birlikte oynadıkları Cüneyt Arda Pamuk, Melekler Adası filminde birlikte oynadıkları Feriha Eyüboğlu ile Bizimkiler dizisinde oğlunu oynayan Ali Uyandıran, Ferda Akarnur, Sabriye Kara ile Bizimkiler de 'Bakkal Yusuf'u oynayan Tuncay Gürel ile 13 yıl dizinin prodüksiyün amirliğini yapan ve Yeşilçam da da beraber çalışan Ertan Güntal katıldı. Törene Erdal Özyağcılar, Halit Akçatepe, Ayşe Kökçü gibi ustalar katılmazken, Müjdat Gezen, Genco Erkal, Ferhan Şensoy, Ortaoyuncular ve Dostlar Tiyatrosu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Önder Çevik çelenk gönderdi.


Rutkay Aziz cenaze töreninde çok üzgündü.

SANATÇILARIN YORUMLARI

Zihni Göktay: Sözün bittiği yerdeyiz. Benim 50zyıllık arkadaşımdı 1964'ten beri. Onunla 5,5 yıl aynı evi paylaştık. Çok saygı duyduğum bi ağabeyim, meslektaşımdı. Bu işin çilesini çekmiş ve kendi başına dimdik son ana kadar ayakta durmayı başarmış ender sanatçılardan biriydi. Hiçbir şeyden taviz vermedi. Menfaati için kimsenin önünde eğilmedi. Babası Aydın Valisiydi Doğan Uluergüven bir kere olsun vali oğluyum dediğini duymadım. Bir iki kez sohbet arasında birisinden duymuştum. O kadan mütevazi birisiydi. Ağaçlar ayakta ölür dimdik gitti..

Rutkay Aziz: Çok üzüntülüyüm şu an konuşamayacağım.

Ali Uyandıran: (Dizide oğlunu oynayan) Hepimizin başı sağolsun, çok üzgünüz. Bizimkiler de, sinema da, tiyatro da yıllarca birlikte oynadık, hayatı paylaştık. Dizi 13-15 yıl sürdü ama biz aşağı yukarı 30-40 yıllık arkadaşız. 'Dumkof Ali' repliği hafızalara kazındı. Bizimkiler çalışmasını birlikte yaptık. Allah rahmet eylesin.

Atılay Uluışık:
(Dizide torununu oynayan)  Çok sevdiğimiz beraber çalışma şerefine ulaştığımız bir ağabeyim. Son görevimizi icra etmek için toplandık. Mekanı Cennet olsun, toprağı bol olsun. Sadece 'Davut Usta' rolüyle tanınan bir sanatçıydı ama tiyatroya olan aşkı ile yazdığıyla, yönettiğiyle, filmleriyle bir çok insanın gönlünde taht kurmuş çok değerli bir sanatçıydı. Onunla çalışma şerefine ship olduğum için kendimi şanslı görüyorum. Bizimkiler dizisi bir okuldur. Kamera arkasıyla kamera önüyle bende o okulun içinde yetiştim. Selçuk ağabey benim ustamdı. Yıllarca Bizimkilerler'de çalıştıktan sonra yazın da Yazlıkçılar ile çalıştı. Uzun zamanı paylaştık birlikte. Bizimkiler bitince çok sık görüşemedik, oğlu Emre ile sık sık telefon ile görüştük. Son iki sene Aydın'a taşındı Selçuk ağabey o zamanlar telefonla görüştük, Aydın'a gitmeden önce yaklaşık 3 sene önce görüştük. Tek tesellimiz oğluna kavuşuyor olması.

Tuncay Gürel: (Bizimkiler'in Bakkal Yusuf'u) Selçuk ağabey için söylenecek çok şey var. 50 yıllık dostum, beraber 13 yıl Bizimkiler dizisinde çalıştık. ben bakkalı oynadım, o Almanya'dan gelen Alamancı Davut'u oynuyordu. Çok babacan, çok iyi bir insandı. Çok neşeli bir insandı. Hiç kalıbında göründüğü gibi sert bir adam değildi, çocuk gibiydi. Herkese karşı saygılı, işini seven bir arkadaşımızdı.

Ertan Güntal:
(Bizimkiler dizisinin prodüksiyon amiri) Oğlunu çok seviyordu, oğlunun üzerine tiyatro dekoru düştü ona rağmen sanki hiçbirşey olmamış gibi mesleğe devam etti ve oğlunun yaşındaki oyuncularla daha iyi anlaştı. Allah rahmet eylesin.

Cüneyt Arda Pamuk: Biz beraber 'Harbi Define' sinema filminde oynadık. Rahmetli Selçuk ağabeyden önce o rol Aykut (Oray) ağabeye verilmişti..Aykut ağabey vefat edince onun yerine o girdi. 3,5 - 4 aydır orada birlikte çok güzel zaman geçirdik. Şimdi o da aramızdan ayrıldı, onun acısı üzerimize çöktü. Aydın'a gitmeden önce balık alırken gördüm halde, "Aydın'a gidiyorum ama geleceğim yeniden" dedi, kısmet böyleymiş.

Feriha Eyüboğlu : En son Melekler Adası'nda birlikteydik. Yıllarca orada karı kocayı oynadık. Hastalandığında devamlı telefonla konuştuk, en son Aydın'daydı rahatsızlanmıştı, acı haberini de aldık.


TÜRKİYE DE HİÇBİR SANATÇI HAK ETTİĞİ GİBİ YAŞAYAMAZ

Emre Ulueergüven: (Oğlu) Son yılları rahatsızlıklarla geçti, son üç ay yoğun bakımdaydı. Ondan önce felç geçirdi, daha sonra felci atlattı, yarı felçli olarak sahneye çıktı oyun oynadı civar köylere gitti. Hastalığı izin vermedi, kalça kırığı, ardından da enfeksiyon kaptı, yaşlılıkta var maalesef sonra solunum yetmezliğinden vafat etti. Son dönemelerinde sıkıntı çekti. İhmal falan yok ama, ölmden önce enfeksyon temizlendi ama solunumyetmezliğinden aramızdan ayrıldı. Hastanede çok iyi bakıldı. Son vasiyeti 21 yaşında vefat eden kardeşim Eren Eren'in yanına gömülmek istiyordu.. Zincirlikuyu da onun yanına defnedeceğiz" dedi.

"Bizimkiler'e gelene kadar çok sayıda tiyatro oyunu ve sinema filminde oynadı. Bizimkiler'la tüm Türkiye çapında tanındı. O dönem yeni doğmuş olanlar bile 'Davut Usta' olarak biliyorlar. Dizi yerel kanallarda hala oynuyor. Herkes çok seviyor." diyen Emre Uluergüven, "Türkiye de hiçbir sanatçı hak ettiği gibi yaşamaz ancak mutlu yaşar. Bir dönem kırgınlığı da oldu, İstanbul'dan Aydın'a gitti, biraz Anadolu da tiyatro yapmak istemişti, yıllardır turneler yaptık Türkiye'nin her yerine gittik. Anadolu'da tiyatro kurnmak istedi amaz sağlığı izin vermedi." dedi. (OLCAY ÜNAL SERT / Akşam)
Editör: TE Bilisim