‘7 Güzel Adam’ dizisinin başarılı oyuncusu Can Güreler 80 İhtilali öncesi 70’li yılların sonunda yaşanan sağ-sol olaylarının anlatıldığı diziyle ilgili merak edilenleri anlattı. Güreler; “80 ihtilali öncesi  70’li yılların sonunda yaşananları  gözler önüne seriyoruz. ‘7 Güzel Adam sağ-sol olaylarına objektif yaklaşan bir dizi… ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ dizisinde ki gibi solcuları kral yapıp, sağcıları faşişt göstermiyor, her iki tarafında iyi ve kötü taraflarını gözler önüne seriyor. Bu da TRT’nin başarısı…” diyor.


‘7 Güzel Adam’ dizisinin yakışıklı oyuncusu Can Güreler  samimi açıklamalar yaptı. 

Daha önce ‘Mazi Kalbimde Yaradır’ adlı dönem dizisinde oynayan Can Güreler, “7 Güzel Adam” da ülkücülerin lideri Kahraman’ı oynuyor.


Konusu 1970’lerde Maraş’ta geçen 7 tane şairin yaşadıklarını anlatan ‘7 Güzel Adam’ adlı dizi TRT 1 ekranlarında büyük ilgi görüyor. Can Güreler, “Şairlerin hikayesini anlatan bir dizi gibi gözükse de sağ sol olaylarını anlatan, o zaman ki olaylara objektif açıdan bakan bir film. Burada ben sağcıların reisi, şiiri çok seven kekeme bir çocuğu canlandırıyorum. Sadece şiir okuduğunda kekemeliği  gidiyor.  Ülkücü bir çocuk, biraz sessiz, o zaman ki konjonktür gereği solculada düşman. Aslında hiç öyle bir değilimdir. Biz sadece 74, -75 yılında 80 ihtilali öncesi yaşanları gözler önüne seriyoruz. Güzel bir izleyici kitlesi oluştu. Hatta biz birgün bir sahne koyduk onu izleyip eylem yaptılar seyirciler ve dizinin yayın tarihini değiştirdiler. Dizi hafta içiydi, eylem yapıp hafta sonuna Cuma akşamı 20.00’ye aldırdılar.” diyor.

8 AYDIR KAHRAMAN MARAŞ’TA

Can Güreler ‘7 Güzel Adam’da şairler, arada bir görünüp şiirlerini okuyor. Sağcıların lideri Kahraman’ı ben oynuyorum, solcuların lideri ise Bora. Bu dizi için hayatımda hiç gitmediğim bir yere Kahraman Maraş’a geldim. Günler güzel geçiyor. Diziden dolayı genç kızların ilgisi de büyük. İzleyenler  çekinerek yanıma gelip ‘bir fotoğraf çektirebilir miyiz?’ , diyorlar bende ‘tabi ki memnuniyetle’ diyorum.” diyor.

MARAŞ KATLİAMI’NA IŞIK TUTACAK!

80 ihtilali öncesi yaşanan Maraş Katliamı’na da ışık tutacağını söyleyen Can Güreler, “Bu dizi sağcı, solcu ayrımı yapmadan  tüm gerçeklere objektif olarak yaklaşan bir dizi. Günümüz şartlarında TRT’de bu tür bir iş yapmak büyük başarı. Daha önce ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ yayınlanmıştı, orada solcuları kral yapıp sağcıları faşist yapmışlardı. Burada hem solcuların kötü ve iyi yanlarını, hem de sağcıların iyi ve kötü taraflarını çok objektif gösteriyorlar. Çok berrak bir iş,  o yüzden TRT’yi de kutluyorum. Bende böyle bir karakteri oynamaktan çok mutluyum. “ diyor.

ŞAŞIRTICI OLAYLAR BEKLİYOR

İilerleyen bölümlerde sürprizler  olacak mı? sorusuna Can Güreler, “Çok şaşırtıcı olaylar olacak, bizde senaryoyu okuyunca şaşırıyoruz. Bora ile Kahraman çok yakın arkadaşken sırf sağcı-solcu ayrımı yüzünden birbirine düşman oluyor. Sezon finalinde ben Bora’ya silah çekmiştim, bizi o noktaya kadar getirdiler. Bir süre böyle devam edecek, ne zaman ki hatalarımızı anlayacağız hapise atıldıklarında! O zaman da iş işten geçmiş olacak… İlerleyen bölümlerde 70’lerde yaşananları tüm vahametiyle göreceğiz.” diyor.

TARİHLE YAKINDAN İLGİLİ

Tarihle ilgili olduğunu söyleyen Can Güreler, “Diziye başlarken birçok oyuncu tanınmıyordu, geldiğimizde öğrendik birçok şeyi. 7-8 aydır Maraş’tayız. Yakın tarimizde yaşananları yakından takip ediyorum.” diyor.

Sokağa çıktğınızda Maraş’ta tepkiler nasıl sorusuna Güreler, “Tepkiler çok güzel, birde ben biraz acınası bir karakteri oynuyorum. Sonuç olarak kekemeyim, konuşamıyorum, sevdiğim (Ecem Akyol) var derdimi anlatamıyorum. Bir tek şiir okurken kekelemiyorum. O yüzden sık sık şiir okuyorum. Çok sık görüşemiyoruz, abisi solcu olduğu için görüşmemize izin vermiyor. Kaçamak yaparak bir yerlerde buluşup görüşürsek görüşüyoruz.” diyor.  

Editör: TE Bilisim