Yapımını TİMS Productions, yapımcılığını Timur Savcı’nın üstlendiği, senaryosunu Yılmaz Şahin’in yazdığı, yönetmenliğini Yağmur ve Durul Taylan’ın yaptığı, “Muhteşem Yüzyıl” yeni sezonda da izleyicisini ekran başına kilitleyecek. Dekoru, prodüksiyonu, oyuncu kadrosuyla Türk televizyon tarihinde önemli bir yer edinen dizi kadrosuna Cansu Dere’yi de kattı.

Cansu Dere dizide, eğitimli oluşu, şiire olan yatkınlığı Farsça’ya olan hakimiyeti ve şifayla birlikte huzur veren haliyle Sultan Süleyman’ın dikkatini çekecek olan Firuze karakterini canlandırıyor. Acem topraklarında yaşayan bir hanedan ailesinin asil kızı Firuze’nin ailesinin üstüne çöken kara bulutlar onu topraklarından ayırır. Yolu bu şekilde saraya düşen Firuze bu sezon haremin en dikkat çeken karakteri olacak.

Firuze karakteriyle izleyicinin karşısına çıkacak olan Cansu Dere, “Muhteşem Yüzyıl emek  harcandığı belli olan seyretmenin keyfi dışında kamera arkasını da merak ettiğim başarılı bir projeydi. Yagmur-Durul Taylan da çalışmak istediğim yönetmenlerdi. Bir de üzerine okuduğumda beni oldukça etkileyen Firuze karakteri de eklenince, benim için “hayır” denilemez bir teklif haline geldi” dedi.

Cansu Dere, Muhteşem Yüzyıl'da İranlı Firuze'yi canlandıracak
Editör: TE Bilisim