Oyunculuğa başlamaya nasıl karar verdiniz?


“Yurt dışında modellik yaparak bu yola başladım. Aradan geçen zaman sonucunda aldığım çok sayıda international reklamlardan aldığım haz beni oyunculuğa yöneltti. Bunun ardından Amerika'dan Tayland'a gelen bir oyuncu koçundan eğitim almaya başlayarak oyunculuğumu en iyi şekilde ilerletmek için yollar aramıştım…”


Oyunculuk kararınıza başta aileniz olmak üzere etrafınızdakiler ne dedi?


“Yurt dışında tek başıma karar verdiğim için ailem çok büyük bir faktör değildi o koşturmaca içinde. Her şey olduktan ve bittikten sonra haberleri oluyordu genelde. Ama zaten benim etrafımdakiler beni bu mesleğe yöneltti. Bende bunun farkında olarak üstüne gidip en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Benim için en destekleyici olan etrafımdakiler ve ailemdi. Beni her gördüklerinde gurur duyduklarını dile getirmeleri beni daha çok mesleğime bağladı.”
Can Nergis “Türkiye’deki oyuncuları takip etmiyorum”4
“Oyunculuk benim için gerçek hayatta yapamadıklarını, içinden geçen duyguları seyirciye yaşatmaktır..”


Neden oyunculuk?
“Gerçek hayatta yapamadıklarını, içinden geçen duyguları, yaşadıklarını ve yaşanmışları karşındakilere yaşatmak için.. O kadar çok şey var ki gerçek hayatta yapmak istediğim ama toplum içinde sergilersem abes kaçacak hareketler… Bunu, ancak bana uygun ya da yapmak istediklerime uygun karakter ve roller gelerek hayata geçirmek için oyunculuğu seçtim…”


Oyuncu olmak için nasıl süreçlerden geçtiniz? Çalışmalar yaptınız mı?


“Reklam oyuncusu olarak başladım.. Bunların sayısı umduğumdan fazla artınca ve üstüne ‘World Wide’ reklamlarda, Hollywood aktör ve aktrislerle yer aldığım işlerde bir arkadaş vasıtası ile tanıştığım Amerika’dan oyuncu koçuyla eğitimlere başlamıştım. Bunun çok faydasını gördüm ve ardından kısa zaman içerisinde Türkiye’den Tomris Giritlioğlu’ndan Avşar Film tarafından aldığım bir başrol teklifini kabul ederek, Türkiye’de oyuncu koçuyla eğitime devam ederek, kendimi en iyi şekilde doldurmaya çalıştım.”


Sizce oyuncu olmak için en önemli şart nedir?



“Bence oyuncu olmak için en önemli şart çok iyi gözlemlemek ve iyi bir seyirci olarak, her yaşadığını ve gözlemlediğini hafızanın bir köşesinde tutup zamanı geldiğinde sergilemek.”
Can Nergis “Türkiye’deki oyuncuları takip etmiyorum”5
“Benim için oyunculuğun bedeli seyircidir..”


Oyunculuğun bedeli nedir?



“Benim için oyunculuğun bedeli seyircidir. Seyirci oyuna inanmışsa, ben bedelimi almışımdır.”


Türkiye'de hangi projelerden sonra nasıl teklifler gelmeye başladı?



“Dönem projesiyle başladım Türkiye’de ilk olarak ama yapımcılar dahi beni hep dönem adamı olarak görmeye başladılar. Aslında benim işim aksiyon, drama motora binip oradan arabaya atlamayı ata binmeyi vb. şeyleri umut etmiştim. Ama Türkiye’de fazla aksiyona talep göremiyorum. Umarım bir gün bütün hünerlerimi ve içimdeki gerçek canı gösterecek bir projede yer alırım..”
Can Nergis “Türkiye’deki oyuncuları takip etmiyorum”8
“Türkiye’den gitme sebebim karşılaştığım tekliflerdi..”
“Eskort değilim; aktörüm ben..” diye isyan ediyorsunuz? Gerçekten böyle teklifler ile karşı karşıya kaldınız mı?


“17 yaşında modelliğe başladım. Türkiye’den bunun rahatsızlığından dolayı gitmiştim. Aslında dünyanın birçok yerinde bütün model ve oyuncu arkadaşlarım bunlarla karşılaşıyor. Ama, benim, Türkiye’den aldığım tepki, daha çok olduğu için gitme kararı aldım. Niye geri döndün diye sorarsanız artık yaşımın ilerlediğini ve yurtdışında o kadar çok şey yapmışken, ülkem içinde bir şeyler yapmanın vakti geldiğini ve fırsat da uzaktayken geldiği için değerlendirmek istedim…”


Orta Doğu'nun kalbini fethedecekmişsiniz.
“Suudi Arabistan’dan bir sabun reklamı teklifi aldım. Daha önce de Orta Doğu’ya çeşitli reklamlar çekmiştim. Umuyorum hayırlısı olur...”


Yeni projeleriniz neler?


“Mevlana hakkında bir sinema filmi için hazırlanıyorum. Bunun dışında başka sinema filmleri var ama ilk sırada bu olduğu için bunu paylaşmak istedim sizlerle.”
Can Nergis “Türkiye’deki oyuncuları takip etmiyorum”2
“Türkiye’deki oyuncuları takip etmiyorum”


Başarılı bulduğunuz oyuncular var mı; kimler?


“Yurt dışında uzun zaman bulunduğum için Türkiye’deki oyuncuları hiç takip edemiyorum. Kimse hakkında yanlış bilgi vermek istemem.”


Aşk hayatında nasıl bir Can Nergis karşılıyor bizi ?


“Aşk hayatımı konuşmak hiç bana göre bir şey değil. Hep içimde saklı olarak kalmıştır. Umarım bir gün paylaşırım...”
Can Nergis “Türkiye’deki oyuncuları takip etmiyorum”3
“Benim için kadın; bakımlı olmalı ve kendine değer vermeli…”


Can Nergis'e göre bir kadın nasıl olmalıdır?


“Bakımlı olmalı; sabit şeylere değil, hayata, öncelikle kendine değer vermeli… Bir de benim gibi zor birini anlamayı başarabiliyorsa; tabiri caizse tadından yenmez :) O zaman hepsi bir arada olunca loto tutmuş gibi oluyor sanırım..”


Can Nergis aynada kendine baktığında hakkında ne düşünüyor?


“Her geçen günümün bir sonraki gün için hayırlı olmasını düşünüyorum...”


Meryem Uzerli'de bir oyuncu ve son dönemde yaşadığı olaylar hakkında bir oyuncu ve erkek gözüyle nasıl bakıyorsunuz?



“Türkiye‘ye gelince Türkçe konuşurken, herkes Türkiye’den haberdar olduğumu düşünüyor hep sanırım. Ama ben uzun zaman yurt dışında yoğunluktan dolayı hiçbir bağlantım ya da takip seçeneğim olmadığı için 7-8 sene geride kaldım. Kendisini tanımıyorum; yorum yapmam doğru olmaz...” Röportaj: Hakan KANBUROĞLU
Editör: TE Bilisim