ES Film’in yapımcılığını üstlendiği TRT’nin heyecanı, aksiyonu, aşk’ı, entrikası ve kumpasları içinde barındıran sevilen dizisi Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’nın dün gece yayınlanan bölümünde yine büyük olaylar yaşandı. Filinta Mustafa devlet meselelerinin tam ortasındayken, Leyla ile evlenip, üzerine bir de evine Farah gelince işlerin içinden çıkamaz bir hale geldi.

Yönetmenliğini Osman Kaya’nın üstlendiği Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’ dizisinin 38. Bölümünde olanlara ve sosyal medyadaki konuşulanlara bakacak olursak;

Ekranın yeni, orijinal ‘Türk Kahramanı Filinta Mustafa’
Tüm işlerini bozduğu, Filinta Mustafa’yı (Onur Tuna) ortadan kaldıramayan, Boris (Serhat Tutumluer) ve Padre Celal’in işini, (Rıza Kocaoğlu) Orso’ya yaptırmaya kalkan Yüce Efendi, planında yine başarılı olamadı. Filinta Mustafa’yı sokakta kıstıran güçlü, kuvvetli dövüşçü Orso’yu da alt eden Filinta Mustafa karakterini üstlenen Onur Tuna, sosyal medyadaki sevenleri tarafından son zamanlardaki yeni, orijinal Türk Kahramanı ilan edildi. Malkoçoğlu, Karaoğlan gibi Türk kahramanlarının yeni versiyonu olan Tuna’ya fanları ‘Hem yakışıklı bir jön, hem de yeni bir Türk Kahramanı’ diyorlar.

Mustafa iki ateş arasında!
Geçtiğimiz hafta Gıyaseddin’in vasiyetiyle, Padişah ve Nur Sultan’ın ön ayak olması ile nikahlanan Filinta Mustafa ve Leyla, Davut Paşa’nın Farah’ı evlerine getirmesiyle tedirgin oldular. Davut Paşa’nın Mustafa’nın evine getirirken, nikahtan haberdar olmaması ve Mustafa’da birkaç gün emanet ettiği Farah, genç evlilerin arasındaki ilişkinin tansiyonunu değiştirdi. Ve Mustafa, Paşa’ya söz verdiği için kendini bir anda iki ateşin arasında buldu.

Filinta’da tarihin ilk muhalif Gazetesi Pertev yer aldı…
Filinta’nın dün akşamki bölümünde tarihin ilk Muhalif Gazetesi Pertev’e de yer verildi. Dün akşam yayınlanan bölümün önemli sahnelerinden biri olan, Pertev’in çıkışı şöyle işlendi; Padişah’ı tahttan indirip, dahası bir suikast tertip ederek, halkı ayaklandırıp, yerine Boris vasıtasıyla irtibat kurduğu Şehzade’yi getirme planı yapan Yüce Efendi, bu planını ilan etmek için yaptığı bir diğer planla tarihin ilk muhalif gazetelerinden Pertev’in çıkmasını sağladı. Halkı ve askeri ayaklandırmak, Padişah’ı halkın gözünde yok etme maksadıyla makalelerin yazıldığı Pertev’in yaygınlaştırılması işi de Yüce Meclisin planlarından biriydi.

Şehzade’nin Boris’e Sadrazamlık teklifi
Padişahlığa getirilmesi için Yüce Meclisin görev verdiği Boris Zaharyas'ın Şehzade ile görüşmesinde, Boris’e henüz yüzü gösterilmeyen ve bir sır olan Şehzade’nin elini öptürmesi ve kendisini Sadrazam olarak yanında istemesi çarpıcı sahneler arasındaydı.

Şehzade’ye Filinta Mustafa’dan gözdağı
Geçtiğimiz hafta diziye dahil olan Şehzade (Hakan Kurtaş), kendisini korumakla görevlendirilen Filinta Mustafa ile ilginç bir konuşma yaptı. Filinta Mustafa’nın Davut Paşa ile konuşması sırasında halkın ayaklanması, Padişah’a kurulacak tuzağın gündeme gelmesi ve tahta yeni bir veliahttın oturtulması bilgileriyle çalkalanan gündemden şüphelenen Filinta Mustafa, Şehzade’nin bu başkaldıran karışıklıkla bir ilgisinin olabileceğini düşündü. Ve Şehzade’nin Gizli Teşkilat ve İstihbarat konusundaki ‘Ya karşınıza çıkan en yakınınızdakiyse?’ sorusuna; ‘Devletimizin bekası ve Şanlı İstikbalimiz için baş kaldıran babamız dahi olsa gözünün yaşına bakmayız Şehzadem. Kaldırdığı başı gövdesinden ayırırız Evelallah.’ dedi.

Anita’dan Süreyya’ya bomba şoku!
Anita von Wilhelm (Wilma Elles) Almanya’ya gitmeye karar verirken, gitmeden önce Süreyya’nın (Nur Fettahoğlu) evine bir kutu içinde bomba gönderdi. Ve kocası Bıçak Ali’den hediye geldiğini düşünen Süreyya, yardımcısı Yasmin (Selin Deveci) sayesinde Anita’nın saldırısından bir kez daha kurtuldu. Ve Anita gitmeden, Boris’e ‘Padişah, Filinta Mustafa ve Leyla için düğün tertipleyecek. Padişah’a saldırı için yarın hareket edebilirsin.’ diyerek, işi hızlandırıp Almanya ile arasını iyi tutmasını tavsiye etti.

Kenan Efendi, Yüce Efendi Kenan Miloş mu?

İslam Tarihçisi olarak izleyici karşısına çıkan, bedensel engelli ve Padişah’ın en güvendiği İslam Tarihçisi Kenan Efendi’nin, Yüce Efendi Kenan Miloş (Suavi Eren) ile aynı kişi olması dün gecenin ilginç ve en dikkat çeken sahnelerinden birisiydi.

Ruhi Paşa da Gizli Teşkilatta
Padre Celal’in babası Ruhi Paşa (Naşit Özcan), Gizli Teşkilatta eski askerlerinden olan Davut Paşa’ya gelerek kendileriyle çalışmak istediğini dile getirdi. Ve Davut Paşa, kendisini reddetmeyerek onu da İstihbarat Teşkilatına dahil etti.

Farah, Mustafa, Bıçak Ali ve Süreyya, Anita’nın daveti için Boris’in evinde!
Dün gecenin yine sosyal medyada en çok konuşulan sahnelerinden biri olan Anita’nın vedası için Boris’in evinde gerçekleşen davetti. Davut Paşa, teşkilat için Filinta Mustafa ve Bıçak Ali’den bu davete katılmalarını ve gizli belgelere ulaşmalarını istedi. Leyla’nın hastanede gece nöbetinin olması ve Mustafa’ya, ‘Teşkilat için önemliyse Farah’la katıl’ demesi, ilginç sahnelere neden oldu. Davette Boris’in odasına giren ve gizli belgeler arayan Mustafa, Boris’e son anda yakalanmaktan kurtuldu. Farah bu davet (Berrak Tüzünataç) durumuyla eğlenerek, Filinta Mustafa’nın eşiymiş gibi davranırken, Süreyya ise bu durumdan rahatsız ve ikaz eden taraftı. Bu sahneler ve eve döndüklerinde Leyla’nın belli etmese de tedirgin bakışları gecenin en çok konuşulanları arasındaydı.

Padişah'a suikast başarılı olacak mı?
Nur Sultan, Filinta Mustafa ile Leyla’nın düğününü tertipleyip, kendi gelinliğini Leyla’ya gönderip mutlu bir düğün hayali kurarken, Davut Paşa ise, Padişah’a saldırı olabileceği ihtimaliyle düğüne gitmemesini tavsiye etti. Padişah’ın Davut Paşa’ya ‘O düğüne yürüyerek gidilecek. Ahali, cismimizi görmeli ki, ismimizi unutmasınlar!’ diyerek halkın içine karışması ve ardından düğün merasimi, Boris’in, Sansar Cemil ile Padre Celal’i düğüne göndererek suikastı başlatması gecenin finalini bağlayan sahneler oldu. Filinta severlerin sosyal medyada ‘Padişah'a suikast başarılı olacak mı?’ sorusu gelecek haftanın merak edilen konuları arasında…

Başrollerinde, Onur Tuna, Berrak Tüzünataç, Serhat Tutumluer, Rıza Kocaoğlu, Nur Fettahoğlu, Cem Uçan, Mustafa Avkıran , Suavi Eren, Hakan Yufkacıgil, Bülent Alkış, Kamil Güler, Asena Tuğal, Mürşit Ağa Bağ, Wilma Elles, Ercan Demirel, Serhan Ernak, Kemal Zeydan, Ebubekir Öztürk, Emre Canpolat, Engin Yüksel, Çağatay Atasagun, Özcan Varaylı, Mustafa Uzunyılmaz, Nurşim Demir, Gülşah Şahin, Muhammet Emre Kaya, Selin Deveci, Sencer Serta Çakal, Uğur Yıldıran, Burcu Çoban, Yiğit Uçan, Mustafa Yıldıran, Batın Deniz Uçan, Uğur Taşdemir, Naşit Özcan, Ebru Kural, Duru Alkış, Bartuğ Bedirhan Yayla, Muhammed Kerem Şahin, Hakan Kurtaş ve bu hafta kadroya ‘Casus Şerzan’ olarak katılan Demet Tuncer’in yer aldığı Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’
21 Ek
Editör: TE Bilisim