Türk dizi sektörünün Orta Doğu'ya açılmasının ardından yeni gelişmeler yaşanıyor. Bu kez güzel haber Amerika'dan geldi. Her geçen gün daha geniş kitlelere ulaşan Türk dizilerinin ünü bu kez okyanusları da aştı. Amerika Miami merkezli İspanyolca (Amerika'da İngilizce'nin ardından en çok konuşulan dil İspanyolca'dır.) yayın yapan televizyon kanalı Univision, yoğun talep üzerine Türk dizisi yayınlama kararı aldı.

Başrollerinde Neslihan Atagül ile Burak Özçivit’in rol aldığı ‘Kara Sevda’ dizisi İspanyolca dublajla ABD’de seyirciyle buluşacak. Univision kanalından yapılan açıklamada, dünyada Türk dizilerinin popülerliğinin artması birlikte ünlü Türk dizisini yayınlamaktan heyecan duydukları belirtildi.

8 Temmuz’da başlayacak ve hafta içi her gün 19.00’da yayımlanacak. Dizi İspanya başta olmak üzere birçok ülkede seyirciyle buluşacak.

Kara Sevda dizisi Uluslararası Emmy Telenovela Ödülü kazanmıştı.

Kara Sevda dizisi hakkında

Kara Sevda'da dar gelirli bir ailenin umutlarını bağladığı oğlu Kemal Soydere ile kendini ait hissetmediği ihtişamlı bir hayatın içine doğan Nihan Sezin'in imkansızlıklar ve mucizelerle dolu hikayesi anlatılıyor.

Editör: TE Bilisim