İmkânsız bir aşkın acayip hikâyesi sloganıyla günümüzün en iyi trajikomik hikâyesi olmaya aday olan televizyon dizisi Kertenkele izleyicisiyle buluşuyor.

Yönetmenliğini Kartal Çidamlının yaptığı dizide TİMUR ACAR (KERTENKELE), SERA TOKDEMİR (ZEHRA), ERDİNÇ GÜLENER (KOMİSER ÜNSAL), ŞEMSİ İNKAYA (EKREM BEY), SİNAN ÇALIŞKANOĞLU (LEVENT), YILDIRIM MEMİŞOĞLU (DELİ KENAN ), DİLŞAD ŞİMŞEK (MELİS), DUYGU YILDIZ (BETÜL), BİRSEN DÜRÜLÜ (NEŞİDE), UMUT OĞUZ (ŞEVKET), ERMAN BURMALI (ÇAĞATAY), MEHTAP BAYRI (TÜLİN), İLTER AKÇEBE (MÜBERRA), EDA ÖZERKAN (SELİN), CEREN ŞEKERCİ (SEVAL), AYÇA KURU (IRMAK), BİHTER DİNÇEL (HALE), CEM EMÜLER (FERRUH), FATİH DOĞAN (HİCABİ), EMRE MELEMEZ (YARMA NAMIK), HALİT ERGÖR (BAHTİYAR), ALİHAN SAKMAN (OĞUZ), VURAL MERİÇTAN (CENGİZ), AYŞEN BATIGÜN (ÖZLEM), EZGİ ERDOĞAN (ŞEHNAZ), FARUK KARAÇAY (HACI HALİL), MURATT ATİK (GÜVERCİN ALİ) gibi bir çok ünlü sevilen ekran yüzleri seyirciyle buluşuyor.
Kertenkele dizisinin müziklerini ünlü sanatçı Mustafa Ceceli yapıyor.

Timur Acar 'Kertenkele' adlı dizide izleyicinin karşısına oldukça farklı bir rolle çıkıyor.

Her hafta Kertenkelenin eski ve yeni kimliğiyle diğer karakterlerle olan inanılmaz sahneleri aşkı, aşkı için gösterdiği azim, yakalanmamak için verdiği çaba ve cemaatiyle olan muazzam ilişkisi izleyiciyi aksiyona, komediye doyururken dramatik hüzün dolu sahnelerle de sık sık ağlatacağa benziyor.

1. Bölüm:

İstanbul gecelerinin iflah olmaz çapkınlarından olan KERTENKELE aslında zekâsı ve sıra dışı yetenekleri sayesinde bir türlü ele geçirilemeyen profesyonel bir hırsızdır.
Mesleki hayatını takıntılı bir şekilde Kertenkeleyi yakalamaya adayan komiser Ünsal’ın tüm çabalarına rağmen Kertenkele izini kaybettirmenin bir yolunu hep bulmuştur. Ta ki boş sanarak kaldığı villada evin sahibi mafya patronu Deli Kenan ile karşılaştığı güne kadar...

Sevgilisinin ihaneti nedeniyle intiharın eşiğine gelmiş olan Deli Kenan, Kertenkele’nin tüm ikna çabalarına rağmen kendisini vurur. Kertenkele önceki gün arkadaşının düğünü için gelin arabası niyetine çaldığı beyaz bir Porsche ile olay yerinden panikle uzaklaşırken polis tarafından köşeye sıkıştırılır. Ünsal komiserle yolları yeniden kesişmiştir. Kertenkele polisten kaçarken yanan bir ev görür ve yakalanma pahasına içeriye girerek küçük bir çocuğu yangından kurtarır. Ama bu kahramanlık Kertenkelenin özgürlüğüne mal olmuştur. Tutuklanıp cezaevine gönderilir. İşlemediği ağır bir suçun da üzerine kalması ile müebbet hapis cezası almış ve yeraltı dünyasının tanınmış siması Deli Kenan’ın da hedefi haline gelmiştir.
Esaret altında yaşamaktansa ölmeyi yeğleyen Kertenkele bir yolunu bulup imam kıyafeti ile polisin ve peşindeki mafyanın elinden kaçarken kendisini şirin bir mahalle camisinde yanlışlıkla imam olarak bulur. Cami cemaati uzun zamandır bekledikleri imamlarına kavuştukları için mutludurlar. Kertenkele ise ülkeden çıkışı için gerekli olan sahte pasaport hazırlanana kadar yakalanmamak için bir başkasının ismiyle Ziya Hoca olarak cami imamını oynamak zorundadır. İşini namusu gibi gören Ünsal komiser ve yaşadığı hafıza kaybı nedeniyle Kertenkele’nin onu kendi evinde vurduğuna inandığı mafya babası Deli Kenan ise Kertenkelenin peşine düşmüştür.

Kertenkele sıfır din bilgisi ile imamlık yapmaya çalışırken karşısına gayri menkul kralı Ekrem Bey’in güzeller güzeli torunu Zehra çıkar. Tüm zenginliğine, güzelliğine ve kariyerine rağmen mutlu olmayan şımarık ve kendini beğenmiş bir kız olan Zehra, dedesi Ekrem Bey’in gözbebeğidir. Ama Ekrem Bey amansız bir hastalığa düşmüştür. Günleri sayılıdır. Torunundan tek bir isteği vardır; ölmeden mürüvvetini görmek. Dedesini çok seven ama evlenmeyi aklının ucundan bile geçirmeyen Zehra ne yapacağını bilmemektedir. Çaresizlik içindeyken arkadaşı Selin’le yaptığı konuşma Zehra’nın hayatını değiştirir. Selin sahte bir damat bulmayı teklif etmiştir. Arkadaşının teklifine önce sıcak bakmayan ama sonra kabul etmek zorunda kalan Zehra kiminle sahte evlilik yapacağını düşünürken karşısına mahalle imamı sandığı Kertenkele çıkar.

Zehra’ya ilk bakışta âşık olan Kertenkele ise hayatının en büyük soygununa karar vermiştir; hiç kimseyi beğenmeyen bu güzel kızın kalbini çalacaktır. Fakat bilmediği bir şey vardır. Ünsal komiser, Zehra’nın eniştesidir.


Editör: TE Bilisim