Milli İstihbarat’ın anlatılmayan hikayesi “KIZILELMA”; daha da heyecanlı, daha da iddialı ikinci sezonunun ilk bölümüyle 19 Eylül Cuma akşamı TRT 1’de! Bundan böyle Cuma akşamları ekranlara gelecek olan “KIZILELMA” Türkiye’de ilk kez, istihbarat savaşlarını ekranlara taşımaya devam ediyor.
 
Aslıhan Güner & Furkan Palalı

Yeni sezonunda konsept danışmanlığını eski istihbaratçı, yazar ve istihbarat analizcisi Prof. Dr. Mahir Kaynak üstlendiği “KIZILELMA”; 23. bölümüyle izleyicileriyle buluşacak.
 
Arman Tozanoğlu, eline düşen ama canının bağışlanması için yalvaran diğer insanlara benzemeyen Murad Altay’ın, kendisi için etkili bir silah olabileceğini düşünür. Kendisini alıkoyan, yüzünü hiç görmediği bu gizemli adamdan gelen işbirliği teklifini ciddiye almayan Murad için, hayattaki anlamlı her şey yok olmuştur. Fakat Arman’ın elinde tutulurken; Azerbaycan’da, yüksek güvenlikli bir hapishanede yatan bir mahkum tarafından yapılacak bir suikasti öğrenen Murad, yeniden harekete geçer. Eğer Arman amacına ulaşırsa, Türkiye’de büyük bir kaos yaşanacak, içeride ve dışarıda siyasi bir krize sebep olacaktır; Murad, bu muhtemel felaketi engellemek için kıyasıya bir mücadelenin içine girer.
 
Bu sırada Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Antiterör Birimi’nde de hareketlilik vardır. Sinan, yeni elde ettiği bilgiler doğrultusunda Murad’ın ölmediğine inanmıştır. Murad, çok kan dökülmesine ve onu bir kez daha derinden sarsacak kayıplara neden olan bir çatışmaya girer. Derhal İstanbul’a gelme çağrısı alan Murad, bu çağrıyı dinlemeyerek Azerbaycan’a gider ve tetikçinin tutulduğu hapishaneye girmeyi başarır.
 
Murad cezaevi havalandırmasında; Azerbaycan’ın en belalı hapishanesini dahi muma çevirmiş, derin devlet, kontrgerilla ve mafyanın iç içe geçtiği 90’ların Türkiye’sinde yaşamış, bugünün Türkiye’sine adapte olmaya çalışan kabadayı Süleyman Hekimoğlu’nun (Burak Sergen) karşısına dikilir.
 


Osman Sınav’ınyapımcılığını üstlendiği, Süleyman Çobanoğlu’nunsenaryosunu kaleme aldığı, yönetmenliğini ise Raşit Çelikezer’in yaptığı “KIZILELMA”da; Furkan Palalı, Aslıhan Güner, Zeynep Eronat, Burak Sergen, Ahmet Levendoğlu, Erdal Cindoruk, Miraç Eronat, Adnan Biricik, Mesut Yılmaz, Anıl İlter, Osman Karagöz, Hasan Yalnızoğlu, Ceyda Saltadal, Selin Altay ve Nilay Dururol alıyor.
 
İkinci sezonda Kızılelma'ya dahil olan Burak Sergen aksiyon dolu sahne ile şaşırtacak


Aslıhan Güner & Furkan Palalı

Türkiye’nin kendi hikayesini, ilk kez bir “Türk ajan dizisi”yle ekranlara taşıyan “KIZILELMA”; yeni sezonun ilk bölümüyle 19 Eylül 2014, Cuma akşamı saat 19:50’de TRT 1’de!
Editör: TE Bilisim