ZAMAN DURDU MASAL BAŞLADI!
İlk yayın gününde sosyal medyada adeta zirve yapan dizi reytinglerde bu sezon yayınlanan diziler arasında en iyi başlangıcı yaptı. TNS verilerine göre dizi, AB grubunda %10.44 ve özellikle reklam verenlerin  dikkate aldığı 20+ABC1 grubunda % 10.36 rakamlarına ulaşarak yayına, başlangıç rekoru ile merhaba dedi.
Sosyal medyada Kurt Seyit fırtınası esti

İlk bölümüyle milyonları ekran başına toplayan dizide Kurt Seyit ve Şura’nın birbirlerini görür görmez aşık olmalarına tanık olan izleyenler; dizinin kostüm, müzik, mekan seçimleri ve prodüksiyonuna  sosyal medya üzerinden övgüler yağdırdı. Günlük sosyal medya reytingi ölçen Somera'nın analizine göre % 74,04 reytingle sosyal medyada en çok konuşulan dizi oldu. 
 
Nermin Bezmen’in "Kurt Seyt ve Shura" kitabından esinlenilerek senaryolaştırılan dizinin oyuncu seçimleri alkış toplarken, St.Petersburg ve Aluşta’da (Kırım) geçen sahneler izleyiciden tam not aldı. 
İlk bakışta aşka tutulan Kurt Seyit ve Şura’nın romantik yakınlaşması ve ilk danslarının görkemi; seyircinin aylar süren beklentilerini haklı çıkardı. Kıvanç Tatlıtuğ’un Kırım Türkü Kurt Seyit, Farah Zeynep Abdullah’ın Rus asilzadesi Şura olarak izleyici karşısına çıktığı dizide, ikilinin ilk öpücüklerinin ekrana geldiği sahnede ise heyecan doruk noktasındaydı. 
Kurt Seyit ve Silah Arkadaşları
 
Birkan Sokullu’nun Petro, Ushan Çakır’ın Celil karakterlerine hayat verdiği dizideki tüm oyuncular da performanslarıyla göz doldurdu.  Savaş yıllarında yaptığı bir hata yüzünden askerlikten istifa etmek zorunda kalan Petro’nun, Seyit’e karşı beslediği gizli düşmanlık, ilerleyen bölümlerde gerilimin artacağının ilk sinyallerini verdi.
 
Celil karakterini canlandıran Ushan Çakır seslendirdiği Kırım türküsüyle beğeni toplarken; Seyit ve Şura arasındaki aşkı ilk andan hissederek plan yapmaya başlayan Barones Lola’yı canlandıran Aslı Orcan da sosyal medyada övgü toplayan isimler arasında yer aldı.
 
Size Neden Kurt Seyit Diyorlar?
 
Dizinin yayınlanan fragmanında Şura'nın, Seyit'e "Size neden Kurt Seyit diyorlar?" sorusunun cevabı ilk bölümde ekrana geldi. Kurt Seyit'in, "Kırım'da çok ağlayan çocukların uzaktan duydukları kurt ulumalarından korktukları için ağladıklarına inanılır. Ancak Kurt ismiyle anıldıklarında bu korkuyu yenebilirler." açıklamasıyla akıllardaki soru işareti cevap buldu.
 
Kıvanç Tatlıtuğ ve Farah Zeynep Abdullah'ın canlandırdıkları Seyit ve Şura karakterlerini birbirlerine çok yakıştıran izleyenler dizinin ikinci bölümünü merakla bekliyor.
Kurt Seyit ve Şura nefes kesecek yeni bölümüyle 11 Mart Salı günü saat 20:00'da Star TV'de ekrana gelecek.
 
2.BÖLÜM FRAGMANI:
http://www.youtube.com/watch?v=X5kcQ9-1GOA

Editör: TE Bilisim