Türkiye’de ve dünyanın 50’ye yakın ülkesinde 200 milyon kişi tarafından takip edilen, Osmanlı’nın ve dünya tarihinin en kudretli padişahlarından olan Kanuni Sultan Süleyman’ın hayatını anlatan Muhteşem Yüzyıl, anlatıldığı dönemin ihtişamına uygun olarak hem prodüksiyon hem cast seçimi konusunda oldukça titiz davranılıyor.

 Türk dizi tarihinin gelmiş geçmiş en büyük yapımları arasında yer alan Muhteşem Yüzyıl, son sezonuna da muhteşem bir başlangıç yapıyor. Halit Ergenç, Vahide Perçin, Mehmet Günsür, Ozan Güven, Nur Fettahoğlu, Pelin Bekiroğlu, Serkan Altunorak ve Tuncel Kurtiz gibi başarılı oyuncu kadrosuyla büyük beğeni toplayan “Muhteşem Yüzyıl” yeni sezonda kadrosuna Aras Bulut İynemli, Merve Boluğur, Engin Öztürk, Meltem Cumbul, Berrak Tüzünataç ve Sarp Akkaya gibi isimleri de dahil etti.

Türkiye’nin en başarılı oyuncularının yer aldığı Muhteşem Yüzyıl efsane bir sezonla bu akşam ekranlara geri dönüyor.


 “Şehzadeler savaşı” başlıyor

 Kanuni Sultan Süleyman’ın Şehzade Mehmet’in ölümünden sonra boş kalan taht sancağı Manisa’ya hangi şehzadeyi göndereceği merakla beklenirken; imparatorluğun bu zirve yıllarında şehzadeler arasındaki taht kavgaları gitgide ateşlenmekte…

 Mehmet’in ölümünden sonra intikam ateşiyle yanana Hürrem, Rüstem Paşa’yla birlikte kanlı bir savaşa hazırlanıyor. Taht sancağı Manisa’ya şehzadelerden birinin gitmesine karar veren Kanuni Sultan Süleyman, en küçük şehzade Cihangir’in kılıç kuşanma töreni vesilesiyle oğullarını payitahta çağırıyor. Hanedanın kaderini belirleyecek bu seçim için nefesler tutuluyor. Beyazıt ve Selim arasındaki rekabet yıllar geçtikçe keskinleşirken, Mustafa’nın gücü artıyor. İstanbul’a geldiğinde Yeniçeri Ağası ve askerler tarafından karşılanan Mustafa’nın bu durum hoşuna gitse de Süleyman’ın kulağına gitmesinden endişe ediyor.

 Oğulları arasında seçim yapmaya çalışan Süleyman tüm tahminleri alt üst ederek, tahtın yeni varisini açıklar!

 Muhteşem Yüzyıl, son sezonun nefesleri kesecek ilk bölümüyle 18 Eylül Çarşamba Akşamı Star’da...

Editör: TE Bilisim