Röportaj: Olcay Ünal SERT

Oyunculu
ğa nasıl başladınız?
 
-14 yaşında Tümay Özokur Ajans’a kayıt oldum. Kaydolduğum gün bir televizyon filmi çekiliyordu. O gün görüşüp anlaştık ve o gün bu gündür oyunculuk yapıyorum. Yabancı Damat, Yumurcak TV ve Hayat Bilgisi gibi pek çok dizide rol aldım. 9 sezondur da Arka Sokaklar dizisinde severek oynuyorum.
 
Arka Sokaklar dizisindeki rolünüzden biraz bahseder misiniz?
 
Beş çocuklu bir polis memurunun en büyük kızını canlandırıyorum. Dört kardeş olarak başladık. Küçük bir kardeşimiz daha dünyaya geldi dizi süresince. Birbirinden farklı karakterlere sahip beş kardeşten, babasının başına sürekli bela açan ve sorun yaratan, gönül meseleleriyle fazla ilgili olan Zeliha karakterini oynuyorum.  Bu sezon, yine polis olan Arda karakteri ile aralarında bir ilişki başlıyor gibi Zeliha’nın.  Babasıyla iş arkadaşıolmasından dolayı oldukça karışık ama heyecanlı bir hikaye başlıyor.
OYNADIĞIM DİZİYİ SAHİPLENİYORUM

Dizi boyunca birçok oyuncunun girip çıktığını izledik Arka Sokaklar’a. Bunu neye bağlıyorsunuz?
 
Polislik mesleğinin gerçeğinde de olan bir durum bu. Oradan oraya sürüklenip, tayinleri çıkan insanlar polisler. Oyuncuların girip çıkması dizide çok güzel işleniyor. Hoş bir doku yaratıyor bence.
Oynadığım diziyi çok seviyorum ve sahipleniyorum.
 
Oyunculukta hedefleriniz neler?
 
Oyuncu olarak belli bir yere gelmek istiyorum tabii ki. Sinema ya da televizyon çok fark etmiyor. Önemli olan benim tatmin olmam.  Kurduğum hayaller var elbet. Oyunculuk, tek başına çabalayarak bir yerlere gelmesi zor bir meslek.  Umarım bundan sonra da şansım yaver gider ve iyi yönetmenler ve oyuncular ile yine iyi bir ekipleçalışırım.
 
TÜRK FİLMİ SEYRETMEYİ ÇOK SEVERİM

-Hobileriniz nelerdir?
Türk filmi seyretmeyi çok severim.  Televizyonda bir Türk filmi varsa, başka hiçbir şey izlemem.  Yeşil Çam oyuncularına hayranım. Çünkü şartların çok zor olduğu bir zamanda çok güzel işler yapılmış. Biz şuanda, herşeyin geliştiği, şartların kolay olduğu dönemde bile zorlanıyoruz. Demek ki o zamanda yapılan güzel işler çok büyük bir başarı. Çok büyük vefa isteyen bir meslek oyunculuk.
 
9’DAN SONRA OYNAMAM DİYEN OYUNCULARDA VAR!

Türkan Şoray kanunlarınız var mı? Öpüşmem, sevişmem diyor musunuz?
 
Kural diye adlandırmak istemiyorum. İlkeleri olan insanlar , ilkelerine ters düşen hareketler yapmak istemeye bilirler. Sadece öpüşmek veya sevişmekle sınırlı değil. Ben saat 9’dan sonra çalışmam diyen oyuncular da var. Rolümün gereği sahneleri, kendi ilkelerime göre tartarak oyarım tabii ki.
 
Farklı bir mesleği yapan insanların çoğu işine maddi yönden bağımlıdırlar. Ama oyuncu öyle değil. Oyuncu hem kendini tatmin ediyor, hem de etrafındaki insanlarla bir alış verişi oluyor.  Oyunculuğu sadece bir meslek olarak görmüyorum. Oyunculuk, oyuncunun hayatı oluyor!
Yüsra Geyik kimdir?

21 haziran 1990 Samsun doğumlu. Sanat Tasarım Fakültesi mezunu. 9 sezondur Arka Sokaklar dizisinde rol alıyor. 14 yaşından beri oyunculuk yapan Yüsra Geyik bugüne kadar Yabancı Damat, Yumurcak TV, Hayat Bilgisi gibi dizilerde yer aldı.
Editör: TE Bilisim