Oyuncu Deniz Çakır, Turgut Uyar'ın “Kürdistan’da ve Muş Tatvan yolunda bir yer kanar” dizesini paylaştığı için ırkçı tepkilere maruz kaldı.

Deniz Çakır, başrolünü Yiğit Özşener’le paylaşacağı Mahsun Kırmızıgül’ün “Aşkın Dili Yok” dizisi için Bitlis’in Tatvan ilçesine gitmeden önce, çekimlerin yapılacağı yerle ilgili bilgi topluyor. Önümüzdeki hafta çekimlerinin başlaması düşünülen dizide Çakır, Kürt bir avukatı oynayacak. Çekimler öncesi Kürtçe ders alan oyuncunun, bir yandan da bölgeyle ilgili kitaplar okuyarak bilgi topladığı belirtildi.

TAKİPÇİLERDEN TEPKİ

Çakır, sosyal medyadan Turgut Uyar’ın Tatvan’la ilgili yazdığı ‘Yokuş Yola’ şiirini yayınladı ve altına şiirdeki “ Kürdistan’da ve Muş Tatvan yolunda bir yer kanar” dizesini paylaştı.
Çakır’ın Kürdistan kelimesini yazması bazı takipçilerini öfkelendirdi. Çakır, ırkçı tepki ve tehditler aldı. Takipçilerinden bazıları da Çakır’a destek verdi. Çakır da, “Her şey sevgi ve anlayıştan geçer. Kimseyi yargılamadan sevmektir mutluluk. Ben bir Turgut Uyar şiiri paylaştım. Sevgiler” mesajını yazarak sağduyu çağrısı yaptı.

Evrensel
Editör: TE Bilisim