Eylül ayında 3. sezonuyla ekranlara gelecek Payitaht Abdülhamid’in dün gece yayınlanan bölümüne; ve tüm Hanedan’ın Sarayda kilitli kalarak zehirlenmesi, Bidar Sultan’a kurulan tuzakla uçurumdan aşağı yuvarlanması ve dahası damgasını vurarak seyircisini gözyaşı içinde, merak dolu bir sezon finali ile baş başa bıraktı.

Yapımcılığını ES Film’in üstlendiği, yönetmenliğini Emre Konuk’un yaptığı, senaryosunu Uğur Uzunok, Ayça Mutlugil, Hale Çalap ve Hamza Akyıldız’ın kaleme aldığı Payitaht Abdülhamid’in yayınlanan ve yeni sezonda seyircinin merak ettiği sorularla dolu sezon finalinde neler oldu:

Abdülhamid ve tüm Hanedan Sarayda zehirlenerek kilitli kaldı!

Parvus’un, (Kevork Malıkyan) İngiltere’ye giderayak Osmanlı için en büyük tuzağı, Abdülhamid’in ve tüm Hanedan’ın yok olması için onları zehirlemesi oldu. Cülüs töreni günü Abdülhamid’in Saraya döşettiği kalorifer borularından tüm Saraya sızan gazla Sultan’ı ve tüm Hanedanı zehirleyen ve onları orada kilitli bırakarak ölümcül tuzak kuran Parvus ve hain çetesi emellerine ulaşacak mı? sorusunu da sezon finalinde getirdi...Abdülhamid’in (Bülent İnal) tüm ailesini ve Paşalarını yere yığılırken gördüğü ve tüm gücünü harcayarak çıkmaya çalıştığı Saray koridorunda, bir tek Mahmud Paşa'yı (Hakan Boyav) ayakta gördükten sonra yere yığılması ve çaresizliği, seyircisini dün gece ağlatan ve üzen sahnelerden oldu. Payitaht Abdülhamid’in yeni sezonunda kimler ölecek, kimler kurtulacak? Büyük merak konusu!

Bidar Sultan uçurumdan yuvarlandı…

Abdülhamid ile arasının düzelmemesi yüzünden gurur yapan ve Saraydan ayrılma kararı alan Bidar Sultan (Özlem Conker), yolda kendisine kurulan tuzakla arabası ile uçurumdan yuvarlandı. Abdülhamid ile ayrılık sahnelerinin hüznü seyircisini saran sezon finalinde Bidar Sultan, kalbinin sultanına sağ salim kavuşacak mı? Eylül’de yeni sezonda izleyeceğiz!

Dizinin dün gece yayınlanan sezon finalinde diğer karakterlere bakacak olursak;

Seniha Sultan (Selen Öztürk); oğlunun Mason locasına katıldığını öğrendi. Ona 600 yıllık Osmanlı soyundan geldiğini, hakkını helal etmeyeceğini söyleyen Seniha Sultan, Bidar Sultan ile aralarındaki evlat üzerinden gelen çekişmelerinde oğluyla sınanmış oldu. Sultan Murad’ın tahta çıkacağını düşünen Sabahattin (Kaan Turgut), dayısından da Hanedan üyesi olarak ihanet etmemesi gerektiğini işitince ne yapacağını bilemediği anda Mahmud Paşa tarafından duruma el konuldu ve yanlışından vazgeçerek Abdülhamid’in karşısına itirafa çıktı…

Naime Sultan (Duygu Gürcan); ayrıldığı Kemalettin Paşa'dan (Eren Hacısalihoğlu) hamile kaldığını öğrendi. Hatice (Gözde Kaya) ile yüz yüze gelen ve bayılan Naime bu gerçeği annesinin ardından Kemalettin’le paylaşmaya gidecekken, onun Hatice’ye ‘Bursa’ya benimle gel’ demesini kapının ardından işitti ve oradan uzaklaşarak hamile olduğunu söylemekten vazgeçti. Hatice, vicdanının sesini dinleyerek Kemalettin’e ‘olmaz!” demiş ve son noktayı o an koymuştu. Naime bebeğini doğuracak mı? Kemalettin’in bu durumdan haberi olacak mı? Yeni sezonda izleyeceğiz!

Fehim Paşa (Erkan Avcı); Meyyit (Volkan Keskin) ve Söğütlü (Yusuf Aytekin) ile Paşa'nın adamları başta Luka olma üzere Payitaht’ın tehlikelerini bir bir yok ederken, Paşa Parvus’u da yakalayarak Abdülhamid’e teslim etti. Ardından Sarayda gaz zehirlenmesine engel olmak için var gücüyle, canıyla savaştı. Parvus’un iş yaptığı adamlarından Krovli ile birbirlerini vurmasının ardından gazı kapatmak için hamle yaparken yere yığılan Fehim Paşa, yeni sezonda kurtulan isimlerden olacak mı? Göreceğiz!

Efsun, Handan’la (Emel Dede) tartışırken merdivenlerden yuvarlandı… Handan’ın hamile olmadığı gerçeğini bilen ve Mehmet Selim’in (İlker Kızmaz) bu durumu öğrenmesi için canla başla uğraşan Efsun (Nur Fettahoğlu), Handan ile tartışırken merdivenlerden yuvarlandı. Handan’ın hamilelik yalanına bir de Efsun’un tartışma sonucu yuvarlanmasının eklendiği sahneler dün gecenin çarpıcı sahnelerindendi. Yeni sezonda Efsun kurtulacak mı? Handan eşi Şehzade Mehmet Selim’i kaybedecek mi? Yoksa oyunlarına devam mı edecek… İzleyeceğiz.

Bülent İnal, Özlem Conker, Hakan Boyav, Selen Öztürk, Can Sipahi, Bahadır Yenişehirlioğlu, Gözde Kaya, Duygu Gürcan, Eren Hacısalihoğlu, Nur Fettahoğlu, Erkan Avcı, İlker Kızmaz, Emel Dede, Buse Varol, Ali Nuri Türkoğlu, Kaan Turgut, Aydın Sigalı, Fatih Sevdi, Zeynep Ozan, Volkan Keskin, Kevork Malıkyan, Yusuf Aytekin, Mehmet Sabri Arafatoğlu, Büşra Acar, Ercüment Fidan ve Buket Kahraman’ın yer aldığı Payitaht Abdülhamid, 3.sezonuyla Eylül ayında TRT 1’ de!

Editör: TE Bilisim