Kanal D’nin başrollerini; İlker Kaleli, Burçin Terzioğlu, Musa Uzunlar, Engin Benli, Murat Daltaban, Mustafa Alabora, Müge Akyamaç, Ali İl, Celil Nalçakan, Kanbolat Görkem Arslan, Cem Cücenoğlu, Emel Çölgeçen, Ece Özdikici, Ataberk Mutlu, Gülçin Hatıhan, İsmail Düvenci, Enis Yıldız ve Emirhan Akbaba’nın paylaştıkları, merakla beklenen yeni dizisi  “Poyraz Karayel”, 7 Ocak Çarşamba akşamı saat 20.00’de ilk bölümü ile ekrana gelecek.
Ali İl, 'Poyraz Karayel'de Sadrettin karakterini oynuyor.
Bütün aşkların imkansız, bütün dostlukların zorlu, bütün düşmanlıkların acımasız yaşandığı  “Poyraz Karayel”  sıra dışı karakterleri, kara mizahı, haraketli kurgusuyla izleyicilerin yeni ekran gözdelerinden olmaya aday.
 
Yapımını Limon Film, yapımcılığını Hayri Aslan’ın üstlendiği, yönetmenliğini Çağrı Lostuvalı’nın yaptığı dizinin senaryosu da Ethem Özışık kaleme alıyor.
Aşkın ve nefretin, dostluğun ve düşmanlığın, iyiliğin ve kötülüğün en uçlarda yaşandığı “Poyraz Karayel”in ilk bölümünün konusu ise şöyle:

Burçin Terzioğlu & İlker Kaleli
Organize Suçlar ve Kaçakçılıkla Mücadele Şubesi’nde polis olan Poyraz Karayel, bir iftira sonucu hapis cezası alır ve hayatta en değerli varlığı olan oğlunun velayeti kayınpederine verilir. Çıktığında artık işsiz güçsüz bir adamdır.  Eski amiri Mümtaz elinden tutmuş ve ona bir taksi işi ayarlamıştır. Ama esas görevi, İstanbul’un en büyük mafya ailelerinden birinin başında olan Bahri Umman’ı takip etmektir. Yine taksiye çıktığı bir gün, oğlunu kaçırma girişimi başarısızlıkla sonuçlanır ve olay emniyette biter. Bu sırada takside tesadüfen bulunan Ayşegül ile hoş olmayan bir şekilde tanışmış olur.
Dizinin yapım ve oyuncu kadrosu da şöyle
 
Yapım                                : Limon Film
Yapımcı                              : Hayri Aslan
Yönetmen                           : Çağrı Lostuvalı
Senaryo                              : Ethem Özışık
Görüntü Yönetmeni              : Ahmet Münür Özsoy
Sanat Yönetmeni                 : Serkan Özer
Oyuncular                           : İlker Kaleli (Poyraz Karayel), Burçin Terzioğlu (Ayşegül), Musa Uzunlar (Bahri Umman), Engin Benli (Zafer), Murat Daltaban (Mümtaz), Mustafa Alabora (Ünsal), Müge Akyamaç (Canan), Ali İl (Sadreddin), Celil Nalçakan (Zülfikar), Kanbolat Görkem Arslan (Sefer), Cem Cücenoğlu (Taşkafa), Emel Çölgeçen (Sema ), Ece Özdikici (Songül), Ataberk Mutlu (Sinan), Gülçin Hatıhan (Ümran), İsmail Düvenci (Cevher), Enis Yıldız (Av.Necdet), Emirhan Akbaba (İsa)
 
Yayın Tarihi : 07 Ocak Çarşamba/2015

Yayın Saati  :20.00

 
Editör: TE Bilisim