Türkiye araştırma sektörünün önemli firmalarından Barem Research, 72 ülkenin araştırmacılarını İstanbul’da misafir ediyor. WIN/ Gallup International 65. yıllık konferansı 95 üyenin katılımı ile İstanbul’da yapıldı. Bu yılki ana teması ‘Ortaklık Geliştirme’ olarak belirlenen konferansın açılışı ise renkli görüntülere sahne oldu. Araştırmacılar, doğru partner ile başarılı işlerin ortaya konacağını şirketlere yaptıkları Arjantin tangosu ile anlattılar. Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Barem Research CEO’su Pervin Olgun günümüz iş dünyasında rekabetten çok işbirliğinin önem kazandığını vurgulayarak şunları söyledi: “Ben yaratıcı ortaklığı Arjantin Tango’suna benzetiyorum. Tango’daki gibi tarafların güçlerine ve özelliklerine saygı duyulan ortaklıklardaki uyum, sinerji yaratıyor ve başarıyı getiriyor” dedi. Tangoda çiftlerin eşit önemi olduğunu, birbirlerini tamamladıklarını ve tek vücutta tek ruh gibi dans ettiklerini hatırlatan Olgun, nasıl sokak tangosunda doğaçlama yapmak için tangonun diline çok hakim olmak gerekiyorsa, günümüz iş dünyasının hakimlerinin de doğaçlamanın efendileri olduğunu söyledi. Olgun konuşmasını akademisyen araştırmacı İpek Özel ve Tango Tek eğitmeni Tuncay Özçelik’in Tango gösterisiyle süsledi.


ARAŞTIRMANIN ‘BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİ’

Pervin Olgun, ortaklığa başlarken tıpkı tangodaki ilk adımı ‘Salida’ atarken olduğu gibi önyargılarımızdan ve eski alışkanlıklarımızdan kurtulmamız gerektiğini söyledi ve ilişkiye temiz zihinle başlamanın hem taraflar, hem de iş açısından yararlı olduğundan bahsetti. Olgun sunumunda bir geliştirme noktasını işaret etti “Hepimiz teknikler, yöntemler, deneyim, hatta yaratıcılık konusunda bilgili ve eğitimliyiz, ancak ortaklıklardaki doğru tavır konusunda hala gidecek yerimiz var. İş ortaklarımızla, müşterilerimizle, çalışanlarımızla olan ilişkilerimizdeki tavrımızı yeniden değerlendirmemiz gerekiyor”. WIN/ Gallup International Başkanı Jean-Marc Leger de 72 ülkenin temsil edildiği WIN/ Gallup International’I Araştırmanın Birleşmiş Milletleri olarak niteledi.


600 MİLYON DOLARLIK CİROYA SAHİP

Konferansa katılan araştırmacılar ülkelerindeki en iyi bağımsız araştırma şirketlerinin sahipleri ve yöneticilerinden oluşuyor. Konferansa araştırmacılar dışında uluslararası şirket ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri de katıldılar. Coca Cola, Vodafone, Google Türkiye ve Penti bunlardan bir kaçı. Araştırmacılar 3 gün boyunca Medikal, Sosyal medya ve Kamuoyu araştırmalarındaki trendleri tartışacaklar. WIN/ Gallup International şirketleri arasında model paylaşımı ve Türkiye’nin de içinde bulunduğu yükselen pazarlarda iş geliştirme de öncelikle incelenecek konular arasında. WIN / Gallup International ülkelerindeki en büyük bağımsız araştırma şirketleri olan 72 üyesi ile dünya pazarının yüzde 89’unu kapsıyor ve 600 milyon ABD doları ciro yapıyor.

30. YILINI ÜYELERLE BİRLİKTE KUTLAYACAK

Konferansın özelliklerinden biri Barem Research’ün 30. yılı kutlamasının da konferans kapsamında yapılacak olması. Konferans kapsamında katılımcılar Barem Research’ü ziyaret edecek ve ortak çalışma alanları belirleyecekler. İstanbul konferansı WIN/ Gallup International içinde rekor katılımcı sayısı de özel bir etkinlik oldu. Bu rekor, Türkiye’nin ve İstanbul’un dinamizmini ortaya koyuyor.
Editör: TE Bilisim