Açılışı birçok sanatçının katılımıyla yapılan ‘’Selma Güneri Yeşilçam Oyunculuk Atölyesi’’nin kurucusu efsane isim Selma Güneri ilk öğrencileriyle tanışarak derslere başladı.

‘’Böyle bir okul hayalimdi’’ diyen sanatçı, oyunculuk dersi almak isteyen birçok oyuncu adayının başvuruda bulunduğunu söyledi. İlk dersinde sinemanın çok büyük gücü, büyüsü ve evrensel bir dili var. Biz Yeşilçam’da çok önemli şeyler öğrendik. Yıllar geçti ve bu öğrendiklerimizi sizlerle paylaşmak istedik. Yeşilçam’ın disiplinini, intizamını ve çalışma ahlakını anlatmak istiyoruz. Bu birikimi paylaşmak artık bizim görevimiz oldu.’’ diyerek başladı.

Atölyeye gösterilen yoğun ilgiden dolayı kısa sürede sınıfların dolmasıyla yeni sınıfların açıldığı ve kayıtların devam ettiği açıklandı.

İzzet Günay, Süleyman Turan, Yusuf Sezgin, Bedia Ener, Nilüfer Aydan ve Tunç Başaran gibi çok sayıda usta isimlerin ders vereceği okulda Selma Güneri de eğitmenlik yapacak.

Temel oyunculuk, diksiyon, kamera oyunculuğu, dans, hareket, bir film bir yıldız içeriklerinin yer aldığı atölyede ayrıca her ay Yeşilçam sanatçısının katılımıyla söyleşi düzenlenecek.

Editör: TE Bilisim