İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleşen törene Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İtalya İstanbul Başkonsolosu Gianluca Alberini, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Gecede bir konuşma yapan İtalya'nın İstanbul Başkonsolosu Gianluca Alberini, Ulusoy'un İtalya ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin gelişmesine bulunduğu katkıya dikkat çekti.

"Çok mutluyum çünkü bu akşam İtalya'nın gerçek bir dostuna teşekkür etme fırsatı buluyorum. İtalya'nın yıldızı nişanı 1946 yılından beri Cumhurbaşkanı tarafından verilmekte olup İtalya ile ilişkileri geliştirme başarısı gösteren insanlara verilmektedir. Sayın Başaran Ulusoy kurtarma operasyonları için özel çaba harcamış ve bizimle ortak çalışmıştır. TÜRSAB başkanı olarak İtalya'ya turist teşvikinde bulunmuştur. Sayın Ulusoy ulusal düzeyde sahip olduğu değer ve İtalya'ya sağladığı katkılar nedeniyle İtalya nişanını vermekten onur duyarım."

Alberini'nin ardından duygusal bir konuşma yapan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise bundan sonraki çalışmalarında aldığı ödüle layık olmaya çalışacağını söyledi.

"İTALYA AB KONUSUNDA BİZİ EN ÇOK DESTEKLEYEN ÜLKE"

Ulusoy, "Bize kültür varlıklarının turizmin bir parçası olduğunu Sayın Bakanımızdan öğrendik. Bunu bize öğreten sayın bakanımıza çok teşekkür ederim. Türkiye'nin geleceği turizm. Biz Avrupa Birliği'ne kendi sorunlarımızı çözerek gireceğiz. Acentalarımızın halka açılarak ortaklıklar kurması en büyük dileğimdir. İtalya çok sevdiğim bir ülke. AB konusunda ülkemizi en çok destekleyen ülkelerin başında geliyor. Vize konusunda hiç bir sıkıntı yaşatmadılar. Akdeniz insanının sıcaklığını gösterdiler. Onlara ve herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

GÜNAY: BAŞARAN ULUSOY BENİM EN YAKIN ÇALIŞMA ARKADAŞIM OLDU

Törende kısa bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise Başaran Ulusoy ile birlikte çalışmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Günay şunları söyledi:

"Başaran Bey benim uzun yıllar tanıdığım bir ailenin önemli bir bireyi. Kendisi aynı zamanda benim en yakın çalışma arkadaşım oldu. Son 5 yıl içinde kardeş gibi çalıştık. Bakanlığın en önemli birimlerinden birisi gibi çalıştık. Güzel işler yaptığımızı ümit ediyorum. Pek çok sorunu başarıyla atlatabildik. Sektörün diğer bileşenleriyle kurulan diyalogda Başaran Bey'in çok büyük bir katkısı var. Böyle bir nişanı Türkiye'de turizmci bir arkadaşımıza verdikleri için İtalya Cumhurbaşkanına ve Sayın Başkonsolosa teşekkür ediyorum. İtalya'dan pek çok şeyi kopya çektiğimi söyleyebilirim. İtalya'da tarihe sahip çıkılmasını, hizmet sıcaklığı bizler için hep bir örnek oluşturdu. Akdeniz'de çok sağlam bir dostluk kurmuş durumdayız."


Konuşmaların ardından İtalya'nın İstanbul Başkonsolosu Gianluca Alberini Başaran Ulusoy'a İtalyan Yıldızı Nişanı'nı takdim etti.
Editör: TE Bilisim