Farklı alanlardaki yatırımlarıyla Türk ekonomisine 60 yıldır katkıda bulunurken, aynı zamanda eğitim, kültür-sanat ve sosyal sorumluluk alanlarında da birçok projeyle Türkiye’ye değer katan Grubun 60. yıldönümünün kutlandığı törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan onur konuğu olarak katıldı. Doğan Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı Aydın Doğan ile eşi Sema Doğan’ın ev sahipliğinde, Hilton İstanbul Bosphorus’ta düzenlenen etkinlikte, iş, siyaset, sanat, medya ve cemiyet hayatından özel konuklar biraraya geldi.

Aydın Doğan, okumak için Kelkit’ten İstanbul’a gelip, daha okurken 1959 yılında iş hayatına girmiş, Mecidiyeköy Vergi Dairesi’ne yaptığı kayıt ile Grubun temellerini 60 yıl önce atmıştı. Türk ekonomisine sağladığı katkılarıyla kendine farklı bir yer edinmiş olan Doğan Grubu, Cumartesi günü hem kurucusu ve Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın, hem de Grubun temellerinin atılmasının 60. Yılını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın onur konuğu olarak katıldığı özel bir gecede kutladı. Sema - Aydın Doğan ve Doğan Ailesinin ev sahipliğinde Hilton İstanbul Bosphorus’ta düzenlenen gala gecesine, iş, siyaset, sanat, medya ve cemiyet hayatından özel konuklar katıldı. Aydın Doğan tarafından 60 yıl önce Sirkeci’de küçük bir ofiste temelleri atılan Doğan Grubu bugün, 10 binden fazla insanın istihdam edildiği, enerji, akaryakıt perakendesi, finans, internet-eğlence, sanayi, otomotiv, turizm ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren önemli iş gruplarından biri durumunda. Doğan Grubu, özellikle kültür, sanat ve önemli toplumsal konularda dikkat çeken ve ülkeye değer katan sosyal sorumluluk projeleriyle de biliniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma yaptığı gala gecesi Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begüm Doğan Faralyalı’nın konuşması ile başladı. Gazeteci Cüneyt Özdemir’in hazırladığı Aydın Doğan Belgeseli’nden 15 dakikalık bir bölümün izlenmesinin ardından Aydın Doğan bir konuşma yaptı.

Doğan 60 Gala Gecesini Julide Ateş sundu. Konuşmaların ardından Şevval Sam’ın bu gece için hazırladığı ve dinleyenleri 60 yıllık bir yolculuğa çıkartan özel repertuar büyük beğeni aldı. Hilton İstanbul Bosphorus’da gerçekleşen etkinliği A46 firması yaptı.

Geceye, Begüm Doğan Faralyalı, Ahmet Faralyalı, Vuslat Doğan Sabancı, Ali Sabancı, Hanzade Doğan Boyner, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Mehmet Ali Yalçındağ, Doğan Yalçındağ, Alihan Yalçındağ, Emrecan Sabancı, Kaan Sabancı dışında geceye, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya,İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Hüsamettin Özkan, Cavit Çağlar, Mehmet Ağar, İlhan Kesici, İlker Başbuğ, Ekmelettin İhsanoğlu, Yılmaz Büyükerşen, Melih Gökçek, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel, Kıraça Holding Başkanı İnan Kıraç, Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin ve eşi, Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ve eşi, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Aksu, Limak Holding yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve Ebru Özdemir, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Kalyon Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, Palmali Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov, Torunlar Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Demsa Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Demet Sabancı Çetindoğan, Esas Holding Yönetim kurulu Üyesi Erhan Kamışlı, Alinaz CEO’su Cansen Başaran Syms, Vakko Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, Gürmen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür ve Eşi, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları'nın Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Berna Yılmaz, Berna Tokar, Anne - Cem Kozlu, Güliztan-Mehmet Nane, Aylin-Özcan Tahincioğlu, Murat Özyeğin-Yasemin Güçkan, Şirin-Neşet Yalçın, Elif Dürüst, Roksi-İzzet Garih, Mehmet Büyükekşi, Tüten-Agah Uğur, Suzan-Tayfun Bayazıt, Halit Cıngıllıoğlu, Fettah Tamince, Emra-İbrahim Çarmıklı, Merva-Cem Bilginer, Alican ulusoy, Tülay Ulusoy, Banu Vargı, Banu-Aykut Tarakçıoğlu, Ceyda-Mustafa Kılıçaslan, Ayşecan-Görkem Oktay, İpek-Onur Özkan gibi iş ve cemeyitet hayatındna isimler, Ertuğrul Özkök, Sedat Ergin, Fikret Bila, Metin Yılmaz, Doğan Şentürk, Yalgülü Aldoğan, Vahap Munyar, Mehmet Yılmaz, Şirin Payzın, Murat Yetkin, Doğan Hızlan, Mete Belovacıklı, Fatih Çekirge, Derya Sazak, Abbas Güçlü, Emre Oral, Sefer LeventHakan Güldağ, Altan Öymen, Özgür Bolat, Gülseren Budayıcıoğlu, Ahmet Güneştekin, Mustafa Oğuz, Gülben Ergen gibi iş, kültür-sanat ve medya dünyasından birçok isim katıldı.

60. Yıl Belgeseli

Deneyimli gazeteci Cüneyt Özdemir’in gözünden hazırlanan Aydın Doğan belgeselinde, Doğan Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın hayatından kesitlerle birlikte, Grubun kurulduğu günden bugüne gelen serüveni işleniyor.

Editör: TE Bilisim