İstanbul’a ziyarete gelen turistlerin uğrak noktası olan Sultanahmet, yılların birikimi ile tarihi dokusunu içinde barındırmaya devam ediyor. Konumu itibariyle gelenekten ve tarihten beslenen Ajwa Hotel Sultanahmet, özel bir ustalık gerektiren ve sanatkarlar tarafından yapılan artizan bir otel olma özelliği taşıyor. Aynı zamanda da lüks bir anlayış ve kalite ile harmanlanan beş yıldızlı otellerin en iyisi olmayı hedefliyor.

Türkiye’de turizm sektöründe yaşanan zorlu günlerin doğru bir strateji ile aşılacağına inanan Güney Azerbaycan uyruklu Türk iş adamı Abu Bakr, Sultanahmet'te Aziyade Otel'i satın alarak Ajwa Hotel Sultanahmet’i hizmete açtı. 12 Group altında yer alan Gülab Mimarlık Ofisi tarafından özenle hazırlanan otel, artizan bir kimlikle öne çıkıyor. Topkapı restoratörleri tarafından yapılmış kalem işlerinde, ahşap ve sedef süslemelerde, her biri ayrı bir dönemi yansıtan Azerbaycanlı sanatçıların değerli tablolarında ve el işçiliği İznik çinilerinde görülen etkileyici bir sanat anlayışı göze çarpıyor. 
Güney Azerbaycan uyruklu Türk iş adamı Abu Bakr
 
GÜNEY AZERBAYCAN MUTFAĞININ EN ÖZEL LEZZETLERİ BİR ARADA
Fenerbahçe burnundan başlayarak Tarihi yarımada ve prens adalarının tamamını gören bir deniz manzarasına sahip olan Zeferan Restaurant ile hem otel hem de dışarıdan gelen misafirlerini ağırlıyor. 80 kişi kapasiteli restoranda Güney Azerbaycan ve Türki Cumhuriyetler’in efsaneleşmiş lezzetlerini deneyimleyebilirsiniz. Osmanlı ve Selçuklu mutfağına dayanan yemeklere, şerbetler, şuruplar, meyve suları ve alkolsüz kokteyller eşlik ediyor. Yakında açılışı yapılan Zeferan Restaurant, Güney Azerbaycan mutfağının en iyisi olmayı hedefliyor.
 
AJWA HOTEL KAPADOKYA ÇOK YAKINDA
Ajwa Hotel, Sultanahmet'ten sonra Türkiye'de ikinci olarak Kapadokya'da hizmete girecek.  Yine Gülab Mimarlık ekibinin projesiyle 1400'lü yıllarda inşa edilmiş tarihi bir kervansarayın restore edilerek tasarlandığı Ajwa Hotel Kapadokya, Ürgüp'te 52 oda ve 6 villa ile hizmet verecek.
 
            12 Group ve Gülab Mimarlık hakkında:
12 Group Şirketler Grubu 2008 yılında kuruldu, İngiltere ve Türkiye’de faaliyete geçmiştir. Grubun ilk şirketi olan "Gülab Mimarlık ve İnşaat" dizayn, mimarlık ve inşaat üzerine işler yaparak 2013'te Türkiye'de sektöre giriş yapmıştır. "Gülab Mimarlık ve İnşaat" genellikle mimarlık, inşaat ve restorasyon projeleri geliştirmektedir. 2016 senesinde "12 Group Şirketler Grubu" İstanbul’un Sultanahmet bölgesinde "Ajwa Hotel Sultanahmet"i inşa ederek turizm sektörüne geçiş yapmıştır. Otel 2016 yılının Kasım ayında açılarak 5 yıldız almıştır. "Ajwa Hotel Sultanahmet"in inşaatı "Gülab Mimarlık ve İnşaat Şirketi" tarafından gerçekleştirilmiştir.
Editör: TE Bilisim