İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören tedavi gördüğü Memorial Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Ören bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Ören'in cenazesi daha sonra Türkiye Hastanesi'ne götürüldü.

1990 yılında ABD’deki Houston Methodist Hastanesi’nde yapılan operasyonla kız kardeşinden alınan böbrek nakledilen Enver Ören’e, 2006’da Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde ikinci böbrek nakli gerçekleştirilmişti. Ancak 74 yaşındaki Enver Ören, sağlık sorunlarının tekrarlanması nedeniyle geçen ay tekrar hastaneye kaldırılmıştı. Vefatının ardından Ören’in cenazesi, Türkiye Hastanesi’ne götürüldü. Enver Ören’in cenazesi, 23 Şubat Cumartesi günü ikindi namazını müteakip Eyüp Sultan Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Eyüp Sultan’daki aile mezarlığına defnedilecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da 9 Şubat’ta Ören’i tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmişti.

Enver Ören kimdir?

Enver Ören, 10 Şubat 1939 tarihinde Denizli’nin Honaz ilçesinde dünyaya geldi. Babası Nazif Efendi, annesi ise Melike Hanımdı. İlk ve orta tahsilini Denizli’de tamamlayarak Kuleli Askeri Lisesine, oradan da İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesine girdi. 1961 yılında lisans öğrenimini tamamladıktan sonra birbuçuk yıllığına mesleki çalışmalar yapmak üzere İtalya’ya gitti. Dönüşünde bir müddet İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı.

1970 yılında üniversiteden ve akademik hayatından ayrılarak gazeteciliğe başladı. Çıkardığı gazete önce Hakikat Gazetesi sonra Türkiye Gazetesi adını aldı. İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan olan Enver Ören Dilvin Ören ile evliydi.



Editör: TE Bilisim