Türkiye’nin en önemli turizm beldelerinden Side, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da katıldığı “46. Berlin Uluslararası Turizm Borsası Fuarı”nda, katılımcılardan ilgi görmeye devam ediyor. “ITB Berlin Fuarı”, sektörün sezon öncesi en önemli nabız yoklama duraklarından biri olarak önemli yerini koruyor. 160 bin metrekarelik alanda, 180 ülkeden yaklaşık 11 bin şirketin katıldığı fuarda; sektördeki gelişmelerin ele alındığı çok sayıda panel, toplantı ve çalıştaylar da yapılıyor. Bu yıl 180 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 3 bin metrekarelik alan kiraladığı fuarda, bölgeler bazında tanıtıma ağırlık veriliyor. “ITB Berlin Fuarı”na Side’den, TUDER (Turizm İşletmecileri Derneği), Side Belediyesi ve önde gelen oteller ile seyahat acenteleri katılıyor.
46. Berlin Uluslararası Turizm Borsası Fuarı” (ITB) Almanya’nın başkenti Berlin’de kapılarını açtı!  “Tourexpi Destinasyon Yönetimi Ödülleri”nde “Yılın En İyi Turizm Bölgesi Belediye Başkanı” ödülünü kazanan Side Belediye Başkanı A. Kadir Uçar, ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın elinden aldı.

Fuara katılan Side Belediye Başkanı A. Kadir Uçar geçtiğimiz ay; her yıl, Tourexpi.com’un yerli-yabancı 29 bin okuyucusunun online önermeleri ve oylarıyla belirlenen “Tourexpi Destinasyon Yönetimi Ödülleri”nde “Yılın En İyi Turizm Bölgesi Belediye Başkanı” ödülüne layık görülmüştü. Uçar’a ödülünü, “ITB Berlin Fuarı”nda Kültür ve Turizim Bakanı Ertuğrul Günay verdi.

Side Belediye Başkanı A. Kadir Uçar, bir turizm destinasyonunda kentsel dönüşümü en iyi uygulayan belediye başkanı olarak gösterilirken; bölgedeki turizm çeşitliliğinin artması için başarıyla çaba sarf eden Uçar’ın uluslararası nitelikte çok sayıda etkinlikler sunarak, tarihi eserleri turizme açarak, Avrupa basınının büyük ilgisini çektiği ve Side’nin yurtdışındaki tanınırlığını önemli ölçüde arttırdığı ifade edildi.


"Uluslararası Side Kültür ve Sanat Festivali’mizi de Berlin’de Alman sanatseverlere tanıtma çabasındayız." 

Uçar; “ITB Berlin Fuarı”nda yaptığı konuşmada: “Side’nin tarihi ve kültürel mirasının, önümüzdeki yıl kentsel dönüşümle daha da ortaya çıkacağının müjdesini vermek için fuara geldik. Ayrıca, artık geleneksel hale gelen Uluslararası Side Kültür ve Sanat Festivali’mizi de Berlin’de Alman sanatseverlere tanıtma çabasındayız. Ülkelerinde 80-150 Euro ödeyerek izleyebildikleri konserleri, Side’de ücretsiz izleme fırsatı sunuyoruz. Burada, turizm kataloglarında geniş yer bulacak festivalimizin tanıtımını da yapıyoruz. Aynı zamanda, bu yıl ikincisi gerçekleşecek Airshow Side etkinliğine 100 bin seyirci bekliyoruz... Side artık geleceğini çiziyor. Burada güven ve inançla diyoruz ki; Side farklıdır, fark yaratır.” diye belirtti.


Editör: TE Bilisim