Bazı Rent a car firmaları maalesef korsan taksi gibi çalışıyor…

Yaz sezonu nedeniyle yoğun bir ziyaretçi trafiğine ev sahipliği yapan bazı İllerdeki otellerle turistik tesislerin içerisinde mesken tutan sözde adı Rent a car firmaları ticari taksi gibi çalışarak, belirli mesafelere göre tarifeli yolcu taşımacılığı yapmaktadır. Maalesef bunun önünü bir türlü kesemiyoruz.

Korsan taşımacılık yapanlar devletten vergi kaçırıyor
Akbayrak; korsan taşımacıların otel önlerini mesken edinerek yerli ve yabancı turistleri usulsüz taşıyarak para kazandıklarını ve taksici esnafı ile işini doğru dürüst yapmaya çalışan Rent a Car firmalarını büyük zarara uğrattıklarını belirtti.

Ayrıca, hiçbir vergi vermeden taşımacılık yapan turizm korsanlara karşı sıkı bir denetim uygulanmasını da isteyen Akbayrak, "Korsan taşımacılık yapanlar, hem taksicilerimizin hem de bizim sektörden olanların ekmeğini çalıyor hem de devletten vergi kaçırıyorlar. Bir araç alarak yaz boyunca buralardan turist taşıyan korsanlara, birilerinin dur demesi gerekiyor.” dedi ve daha fazla haksızlığa uğramak istemediklerini belirterek bir an önce denetim konusunda yetkili tüm kurumların denetimlerini eksiksiz olarak yapmaları gerektiğinin de altını önemle çizdi.
Editör: TE Bilisim