Tekstil dünyasında ki yatırımları ile göz kamaştıran ünlü iş adamı Hakan Tankut, şimdi de gıda sektörüne el attı. Geçen yıl Nişantaşı’nda açtığı 'Köfte Steak'nin ilk şubesinin ardından 2. Şubesini şişli Bomanti’ye açtı. Yatırımlara son surat devam eden genç işadamı uygun fiyata bayilikler vermeye de devam ediyor

Tekstil ve kumaş sektöründeki yatırımları ile yüzlerce insana iş ve aş imkanı sağlayan ünlü iş adamı Hakan Tankut , geçen yıl hizmete açtığı 'Köfte Steak' ile hem büyüyor hem de yeni işletmecilere bir birinden önemli imkanlar sunmaya devam ediyor. Yeni restoranların dışında Bayilikler vermeye başlayan Tankut 2 yıl içinde hem kazan hem büyü hem sektörün lideri ol ol sloganı ile yoluna dolu dizgin devam ediyor. Son yılların trendi steakhouse konsepti, yeni yatırımcılarla büyümeye devam ediyor. Kendi adını taşıyan restoranlarla hizmet veren ünlü işletmeci Hakan Tankut, şimdi de “Köfte Steak” restoranlarıyla yeni yatırımcılara olanak sağlamaya devam ediyor. 2017’ye kadar 20 yeni restoran açmayı ve bayilik vermeyi hedefleyen Tankut , “100 bin dolarlık bir yatırım 2.5 yıla geri dönüyor” diyor.


TÜRKİYE’de son yıllarda hızlı bir büyüme yakalayan steakhouse konsepti, franchise sistemi ile yaygınlaşıyor. Kendi adını taşıyan restoranlarıyla dışarıda yeme-içme sektörünün önde gelen firmalar arasında yerini alan Hakan Tankut’ da , bu alana yatırım yapan son iş adamı oldu. “ Köfte Steak” adıyla 2017’ye kadar 20’ye yakın franchise vermeye hazırlanan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tankut , “Kendi şubelerimizde franchise vermiyorduk. Ancak Türkiye’de son yıllarda hızla büyüyen ‘steakhouse’ konseptine yatırım yapma kararı aldık. 2017 sonuna kadar ‘ Köfte Steak’ adıyla 20’ye yakın restoran açacağız. Bu alana yatırım yapacaklara şu tavsiyelerde bulundu:

NE KADAR HARCARIM
- ‘ Köfte Steak’ konseptinde doğu ve batıyı birleştiren bir çalışma yaptık. Köfte bizim milli yiyeceğimiz ancak son dönemlerin trendi steak. Açılacak bir restoranın en az 150-200 metrekare aralığında olması gerekiyor. Uygun fiyata bayilikler verilirken amacımız yeni girişimcilerin önünün açmak istiyoruz. Biz kimsenin Cirosuna talip değiliz kim ne kazanırsa kendisine sadece etleri ve ürünleri bizden alacak ve bizim restoran anlayışımıza uygun bir duruş sergileyecek biz sadece ismimizi ve patentimizi kendisine veriyoruz. Herkes iş ve aş sahibi olsun ülkemize yeni yatırım kapıları açılsın bize yeter. Ancak yatırımcı başka hiç bir şeye karışmıyor. İlk 6 ay içerisinde işin tüm inceliklerini yatırımcıya anlatıyoruz. Daha sonra biz tüm işletmeyi yatırımcıya bırakıyoruz.

NE ZAMAN KAZANARIM?
Yaya ve araç trafiğinin bulunduğu bölgeler tercihte ilk sırada. Ancak yüksek kiralar nedeniyle bu konuda daha temkinli olunması lazım . Bir restoranın cirosunun yüzde 10 kira olmalı. Bu rakam yüzde 20’lere çıktığı zaman o işletme zora girebiliyor. Restoranın büyüklüğüne göre 10-15 kişilik ekipler çalışıyor. Doğru bir lokasyonda açılan restoran yatırımını 2.5 yılda geri döndürebiliyor.

YATIRIMCIYA NELER SUNUYORSUNUZ?
Yatırımcılarımıza birçok farklı eğitimler düzenliyoruz. Ve tamamen onların ticari zekasına ve bilgisine bırakıyoruz. Hiç işden anlamayan birisi elbette bu işi yapamaz ve yatırımda yapması yanlış olur. Biz kendilerine bizden istedikleri her türlü desteği sunuyoruz. İş sahibi işinin başında durmalı ve tüm detaylara itina ile dikkat etmeli “Biz herkese tecrübelerimizi aktaracağız. Ancak bu alana yatırım yapacak ve restoran açacak girişimci işinin başında durması gerekiyor. ‘Parayı vereyim maaşlı bir adam başında olsun’ düşüncesi çok tercih ettiğimiz bir durum değil. Genç olmaları bizim için çok önemli. Daha önce işletme tecrübesi olması ve eğitim durumu da öne çıkan özelliklerden bazıları. Bu konulara çok önem veriyoruz. Çünkü Türkiye’de birçok franchise alan restoran bu nedenle kısa süre sonra kapanıyor. Franchise dışarıda yeme-içme sektörünü büyüten en önemli konulardan birisi. Biz de bu alanda yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz.”

SİZ ETLERİ NEREDN GETİRİYORSUNUZ?
Biz tüm ürünlerimizi Erzincan’dan kendi çiftliğimizde yetişen hayvanları veteriner nezaretin de kesiyoruz ve taze taze hızlı bir şekilde Başta İstanbul olmak üzere tüm şubelerimize servis ediyoruz,. Bizi leziz ve lezzetli eden de bu zaten Bizden köfte yiyen başka bir yere gideceğini sanmıyorum.
Editör: TE Bilisim