"Benim Babam Gerçek Bir Kahramandı"

World Travel Channel ekranlarında yayınlanan "Selin ile Dünden Bugüne" isimli programına konuk olan ünlü işadamı Yılmaz Ulusoy , hayatına ilişkin samimi açıklamalarda bulundu.

Babasından bahsederken gözleri dolan Ulusoy "hayatım boyunca babam gibi bir adam tanımadım. O bizim için çok şey yaptı. Kolay değil, dereyi aşmak için yaptığı bir sal ile başladı herşey… Sonra bu noktaya geldik., bizim bugün bu noktalarda olmamız babamın sayesindedir. Biz 15 kardeştik, o kadar kalabalıktık ki bir eve sığamıyorduk.. Ama o yılmadı bizim için çalıştı, herşeyden önce refah içinde yaşayabileceğimiz bir ev yaptı. O’nu ve O’nun söylediği hiçbir sözü unutmadım. Babam gibi bir baba olmak ve O’nun gibi çalışmak, çalışmak, çalışmak. Bugün hala çalışıyorsam babamın sayesindedir.
Benim babam gerçek bir kahramandı. O’nu o kadar çok özlüyorum ki. Hayatım boyunca hep babam gibi olmak istedim. Hayatımdaki en önemli varlığım ailem. Onları birara da görmek benim en büyük mutluluğum. Her Pazar bizim evde bir araya geliyor ve geleneksel Pazar kahvaltımızı yapıyoruz. Kimse katılmamazlık edemez bu bir kuraldır. Ve ben onlara baktıkça gurur duyuyorum, işte benim ailem diyorum." dedi.

Mehmet Yılmaz Ulusoy, torun Yılmaz Ulusoy ve İşadamı Yılmaz Ulusoy
 
AİLEDE ASLOLAN ADİL,
EDEPLİ, ZAMANA UYAN
KURALLAR KOYMAKTIR”

Mehmet Yılmaz Ulusoy, Pınar Ulusoy Şenol, Yılmaz Ulusoy, Serap Ulusoy, Pelin Ulusoy Tebret


Yılmaz Ulusoy ailesi olarak tüm bireylerinizle mutlu ve örnek bir aile tablosu çiziyorsunuz. Bu örnek aile tablosunun sırları nelerdir?
Aile olmak kolay değildir. Aile olmanın birinci şartı adil olmaktır. İkinci şartı sevebilmektir. Üçüncü şartı da o sevgiyi mantıklı ve ölçülü verebilmektir. Evlilik kutsal ve zor bir müessesedir. Aile olursunuz ama bunu 40-50 sene devam ettirmek de kolay değildir. Aile olursunuz da ağzınızın tadı hep aynı tatta olmaz. Ailede aslolan adil, edepli, zamana uyan kurallar koymaktır.

İşadamı Yılmaz Ulusoy, babası Hacı Bahattin Ulusoy ile.

Sizin, oğlunuzun ve torununuzun adı Yılmaz. Ulusoy Ailesi’nde her nesilde bir Yılmaz olacak mı?
Tabii ki öyle bir şey yok. Benim oğlum iki kızımın ardından 76 senesinde doğdu ve adını Mehmet Yılmaz koydum. Babam “Yılmaz, Allah senden razı olsun. Sen benim en küçük oğlumsun, bu kadar torunum oldu, bir tanesi akıl etmedi bunu. Beni çok memnun ettin” dedi. Bu çok özel bir anımdır ve kimseyle de paylaşmamışımdır. Bir gün seyahatten döndüm, evde bir hareketlilik var. İkinci kızım “Baba müjde, Junior Yılmaz geliyor” dedi. 30 yıl önce babamın neler hissettiğini o an anladım.

Yılmaz Ulusoy oğlu Mehmet Yılmaz Ulusoy ile günümüzde.

Torunlarınıza düşkün müsünüz?
Ben insanları çok seviyorum. Bazen kızarım, ederim ama sonra vicdan hesabı yaparım. Kendi torunlarımı tabii ki çok seviyorum ama ben çocukları çok seviyorum. Çocuk Allah’ın vermiş olduğu en güzel varlık. Biz de çocuktuk. Çocuk sevmek ayrı bir zenginliktir.

Editör: TE Bilisim