“Kimseden eksiğimiz yok, fazlamız var” diyen ve toplumda kendilerine yer edinebilmek için mücadele veren Down Sendromlu bireylere destek vermek için sanatçı Hail Doğan’da etkinliğe katılacak. 

Farkındalık yaratmak için düzenlenecek etkinliklte Down Sendromlu çocuklar tiyatro oyunu sahneleyecekler. Ülkemizde yaklaşık 100 bin Down Sendromlu bulunuyor.
 
Halil Doğan: Down sendromlu çocuklara tiyatro eğitimi verip, meslek kazanmalarını sağlayacağız!
 
Bir kromozom fazla oldukları için Down Sendromuyla yaşayan çocukları hayata ve topluma kazandırmak için gönüllü olarak büyük çaba sarfeden sanatçı Halil Doğan, “Down sendromlu çocuklara tiyatro eğitimi verip, meslek kazanmaları için çabalayacağız. Gelişimini tamamlayanlar dizilerde de rol alabilecek. Genç TV ile anlaştık, hafta da iki saatlik bir program yapacağız. Canlı orkestra olacak, ünlüleri ağırlayacağız, programı onlar sunacaklar. Bu çocukları hayata kazandırıp, iş olanağı sağlamak lazım. Çünkü 21 yaşından sonra Devlet’te bakmıyor, belli bir yaşa kadar para veriyor! Ondan sonra vermiyor, zor durumda kalıyorlar. Biz sanat atölyeleriyle onları yeteneklerine göre belirleyip meslek sahibi yapıp maaş alır duruma getireceğiz. Yarın da Down Sendromlu Çocuklar ‘Canım Ailem’ adlı oyunu sahneleyecekler.” dedi.
 
Yarın 13.00-16.00 saatleri arasında gerçekleşecek etkinlik İncirli Caddesi’nde yürüyüş ile başlayıp 14.00’de Bakırköy Meydanı’nda gösteri ve müzikli eğlence gerçekleştirilecek. Down Sendromlu Çocuklar ‘Canım Ailem’ adlı oyunu sahneleyecekler.
                    
 
47K PROJE MOTTOSU:
Down Sendromlu bireyleri eğiterek topluma ve hayata kazandırmak, meslek sahibi yapmak, iş imkanı sağlamak ve ailelerine bağımlı olmadan yaşamlarını sürdürmeleri için olanaklar yaratmak
Editör: TE Bilisim