Emel Sayın'ın sağlık sorunları nedeniyle ertelenen ve biletleri aylar öncesinden tükenen İstanbul'da Pazar Konserleri kapsamındaki konseri, 5 Haziran 14.00'te İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), İstanbul'da Pazar Konserleri" başlığı altında sanatseverleri Türk müziğinin önde gelen sanatçılarıyla buluşturmaya devam ediyor.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu, 5 Haziran Pazar günü İstanbul'da Pazar Konserleri kapsamında Türk Sanat Müziği'nin kadife sesli sanatçısı olarak tanınan Emel Sayın'ı konuk edecek. Türk müziğinin altın seslerinden Emel Sayın; "Gülizar", "Yalancı Yarim", "Rüyalar Gerçek Olsa" ve "Feride" gibi bir döneme damgasını vuran unutulmaz şarkılarından oluşan bir repertuvarla İstanbullulara güzel bir pazar günü yaşatacak. Albüm satışlarındaki başarılarından dolayı yedi altın plak ödülü alan ve 1998 yılında Devlet Sanatçısı unvanına layık görülen billur sesli sanatçının gündüz gerçekleşecek bu muhteşem konseri, 14.00'te sevenlerini bir araya getirecek.

Rüyalar Emel Sayın ile İstanbul Pazar Konserleri'nde gerçek olacak


Emel Sayın kimdir?

İBB tarafından bir konser geleneğinin tekrar yaşatılmaya başlanılan konser dizisinin mart ayındaki ikinci konuğu olan Emel Sayın, kökeni Üsküp'e dayanan Selanikli bir babanın ve Mardinli bir annenin dört kız çocuğundan en büyüğüdür. Küçük yaşlarda müziğe başlayan sanatçı, Arif Sami Toker ve Münir Nurettin Selçuk'tan müzik eğitimi aldı. Keşan Ortaokulu ve Çapa Lisesi'nden mezun olduktan sonra üç yıl süresince İstanbul Belediyesi Konservatuvarı Şan Bölümü'nde hocası matmazel Alice Rosenthal'dan dersler aldı. Hürriyet haber ajansının açtığı yarışmada Münir Nurettin Selçuk'a ait ağır bir klasik eser okudu ve ses kraliçesi seçildi. Henüz 17 yaşındayken Ankara Gençlik Parkı'nda ilk defa sahneye çıktı. 1963 yılında Ankara Radyosu'na sınavla solist olarak girdi ve yaklaşık yedi yıl hizmet verdi. Ankara seyircisi karşısında sahne tecrübesi kazanan sanatçı, Egemen Bostancı'nın teklifiyle İstanbul müzik piyasasına transfer oldu ve Lalezar gazinosunda assolist olarak sahne almaya başladı. Bu arada İstanbul Radyosu'na geçti ve İstanbul'a yerleşti. İstanbul'a gidişiyle yoğun bir çalışma dönemine girdi. On beş sinema filminde başrol oyuncusu olarak rol aldı. Sayın, 1970 ve 80'li yıllarda on üç kez Dışişleri Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı tarafından yurtdışında sanat elçisi olarak görevlendirildi. 1983-84 yıllarında Egemen Bostancı'nın projesi olan Türkiye'nin ilk Türk Sanat Müziği müzikali olan "Neşe-i Muhabbet"in başrolünde yer alan sanatçı, on dokuz kez yılın sanatçısı seçilerek Altın Kelebek ödülünü aldı. Otuzu aşkın long play, 45'lik ve CD'lere imza atan Sayın, çeşitli vakıf ve derneklerin gönüllü temsilcisi olarak konserler verdi.

Emel Sayın, "Ah Bu Gönül Şarkıları" ile 5 Haziran'da CRR Konser Salonu'nda sahne alıyor.


Editör: TE Bilisim