Türkiye’nin en prestijli eğlence mekanı Günay Restaurant’ta önceki gece bir kere daha Sibel Can fırtınası esti. Sahnelerdeki ses ve dans performansı, şarkılara kattığı duygu ve farklı yorumlama tarzıyla yıllardır zirvedeki yerini kimseye bırakmayan Sibel Can, Günay’ı tıklım tıklım dolduran 450 konuğa yine çok eğlenceli bir gece yaşattı.

Ünlü assolist Günay’daki programı sırasında sahneye ilk kez birbirinden farklı 4 değişik kostümle çıktı. Her 40 dakikada bir kulise gidip elbise değiştiren sanatçı, böylece sadece kulağa değil, gözlere hitap eden bir solist olduğunu bir kez daha ispat etmiş oldu. Sırasıyla siyah beyaz, siyah, kırmızı ve gri renk elbiseler giyen ünlü şarkıcı daha önceki programlarında en çok 3 kez kostüm değiştiriyordu.
KEMANDAN ÖNCE, DÖRT NALA KOŞAN AT SESİ ÇIKARTTI

Türk Müziği’nin keman virtüözü Mustafa Taşpınarlı ile Sibel Can’ın geçen hafta gerçekleştirdikleri ‘Bülbül Şov’ medyada büyük yankı yapmıştı. Taşpınarlı önceki gece de Günay sahnesinde güzel soliste eşlik etti.

Taşpınarlı bir ara, elindeki keman yayını, kemanın üzerinde gezdirerek, “Sibel Hanım” diye ses çıkarttı. Salondaki izleyiciler bu beceriyi alkışlarken, Sibel Can, kahkaha atıp, “Aşkla söylesin Hocam” dedi. Bunun üzerine kemandan daha bir melodik, “Sibel Hanım” sesi çıktı.

Konuklar bu beceriyi alkışlarken ünlü kemancı Sibel Can’a sordu: “Atları seviyor musunuz?”… Bu soruyu Sibel Can, “Hepimiz bayılırız hocam” diyerek yanıtladı.
Bunun üzerine orkestrayla birlikte ‘Amerikan Kovboyları Aslan Yürekli’ film müziğini çalan Taşpınarlı, kemanının tellerine parmaklarıyla dokunarak ‘Dört nala koşan’ atın nal seslerini çıkardı. Sibel Can bu şova kahkahalarla gülerken, bir yandan da “Koş, koş, koş” diyerek eşlik etti.

EŞEK, İŞTE BÖYLE DERT YANDI!


Mustafa Taşpınarlı, daha sonra ünlü soliste sordu:

“Bülbül ister misin?”
“Tabii isterim” diye yanıtladı güzel şarkıcı…
Kemal üstadı devam etti:
“Nasıl bülbül istersin, dişi mi, erkek mi?”
Sibel Can cevap verdi:
“Tabii ki erkek olsun”

Bunun üzerine keman virtüözü Mustafa Taşpınarlı, kemanından, dişisine sevgisini anlatan erkek bülbülün ötme sesini çıkardı.

Sibel Can sordu:
“Ay bu bülbül kaynıyor, hocam ne diyor bu?”

Taşpınarlı cevap verdi:
“Anlarsın ya; dişi bülbüle nağme yapıyor, aşkını ilan ediyor”
Ardından da ekledi…
“Ama bak, dişi bülbül istemiyor!”
Ve hemen peşinden, kemanından bülbül sesine benzer bir tonda “Yoook, istemem” kelimelerini çağrıştıran sesler çıkarttı.
Konuklar kahkahadan kırılırken, Mustafa Taşpınarlı ile Sibel Can’ın müthiş şovu sürüyordu. Keman üstadı şöyle devam etti:

“Bak şimdi, bülbüller ağaçta cilveleşirken, aşağıdan bir eşek de onları seyredermiş. O da dişi eşeğe aşıkmış ama aşkını bir türlü anlatamıyormuş. Onlara bakmış bakmış, ‘yazıklar olsun bana, şu kadarcık kuşlar kadar olamadım…” demiş…

Bu konuşmanın ardından Mustafa Taşpınarlı kemanından eşeğin anırma seslerini çıkartınca salon uzun süre kahkaha ve alkış sesleriyle çınladı.

Mustafa Taşpınarlı’nın yaptığı ilginç keman gösterisi Sibel Can’ın aklına takılmış olmalı ki kostüm değiştirip sahneye gelir gelmez, “Bakalım ben de yapabilecek miyim?” diye kemanı eline aldı ama, bir iki denemeden sonra “Herkes kendi işini yapsın” diyerek vazgeçti.

MÜSLÜM GÜRSES’İ UNUTMAYACAĞIZ!


Sahneden, kısa bir süre önce kaybettiğimiz Müslüm Gürses’i anmayı ihmal etmeyen Sibel Can, “Müslüm Gürses’i hiçbir zaman unutmayacağız. Büyük üstadın ruhu şad olsun dedikten sonra ‘Tanrı İstemezse’ şarkısını okudu.

Repertuarında albümlerindeki şarkıların yanısıra, Türk Müziği’nin sevilen eserlerine de yer veren Sibel Can, Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Ahmet Kaya, Tarkan ve Sezen Aksu dan da söyledi.

Sanatçı programının ilerleyen dakikalarında, “Nur’cuğum sensiz olmuyor, sesini çok özledik” diyerek sahneden indi ve modacısı Nur Yerlitaş’ın oturduğu masaya gitti. Nur Yerlitaş Orhan Gencebay’ın çok sevilen şarkısı ‘Severek Ayrılalım’ı okurken, Sibel Can ve konuklar ünlü modacıyı uzun uzun alkışladılar.
Sibel Can, iki hafta daha, ancak bu kez Cuma geceleri, 22 Mart Cuma ve 29 Mart Cuma tarihlerinde Günay Restaurant’ta program yapacak.
Editör: TE Bilisim