Türkiye'nin önde gelen mekanları Sevgililer Günü'nde telif ücretini ödememiş!

 Sezen Aksu, Tarkan, Kenan Doğulu, Yalın, Gülşen gibi Türkiye’nin yüzlerce ünlü sanatçısının ve eser sahibinin telif haklarını koruyan MSG (Musiki Eseri sahipleri Grubu Meslek birliği) sevgililer gününde diğer meslek birlikleriyle ortak hareketle illegal ve izinsiz müzik kullanan mekanlara tespitler yaparak telif mücadelesine devam ediyor.

SEVGİLİLER GÜNÜNDE ÜNLÜ MEKANLAR TELİF ÖDEMEMİŞ
Sevgililer gününde bir çok mekanda canlı müzik performansları oldugu halde eser sahiplerinin telif haklarının ödenmediğini gören MSG ve ortak hareket ettiği diğer meslek birlikleri MESAM, MÜYAP ve MÜYORBİR canlı performans olan bu eğlence mekanlarına kanunun verdiği yetkiyle eş zamanlı bir çok baskın yaparak bu mekanlarda tespit yaparak haklarında işlem yapılmasını sağladı.

BASKIN YAPILAN TÜM MEKANLAR İZİNSİZ ÇIKTI

Tespit yapılan tüm eğlence mekanları izinsiz çıktığından haklarında cezai yaptırımlar uygulanmaya başlandı. Baskınlar bundan böyle eşzamanlı ve düzenli olarak bayram, yeniyıl, sevgililer günü gibi günlerde ve otellerde yapılan düğün organizasyonlarınada yapılmaya devam edilecek.

Konuyla ilgili MSG Başkanı GARO MAFYAN’ın şu açıklamayı yaptı;
“Bu Mücadele sadece eser sahipleri adına değil 4 meslek birliği yani MSG –MESAM-MUYORBIR ve MUYAP adına yani tüm müzik dünyası adına yapılmaya devam edecektir.
Unutulmamalıdır ki telifler müziğin yaşaması ve üretimin devamı için zaruridir ve kanuni bir haktır. Düğünlerden ,canlı konser veya DJ partilerinde çalınan müzik eserlerinin telif ödemesi yapılmak zorundadır.
Yapılan operasyonda birçok ünlü eğlence mekanı, savcılık kararıyla polis kolluk kuvvetleriyle birlikte düzenlendi. Bu baskınlarda meslek birliklerinin avukatları da hazır bulundu.
Bu mekanlar, işletmeciler veya organizatörler izinsiz eserler kullanmalarından dolayı eğer illegal kullanımı bırakıp anlaşma imzalamazlarsa FİSEK’in 71. Maddesine göre 1 yıldan 5 yıla hapis cezası, 68. Maddesine göre ise tazminata hükmedileceklerdir.
Gönül isterki müşterilerinden böyle özel geceler için 2 kat ücret alan bu eğlence mekanları teliflerini ödesinler ve bizde bu tespitleri ve takipleri yapmak zorunda kalmayalım.

Baskın yapılan mekanlar:
Bostancı Gösteri Merkezi
Hilton
Wyndam Grand Kalamış Hotel
Sahne İstanbul
Cue
Nardis Jazz Club
Ali
Masqarade Club
Pera Palace Hotel
Suada Club
Küçükçiftlik


Not: Yapılan baskınlar sonuç vermiş olup, Hilton Kozyatağı ile sözleşme aşamasına gelinmiştir.
Editör: TE Bilisim