Stadları kapatmaya kalkanlara inat halk sokaklara döküldü

Kortej halinde yürüdükleri Cumhuriyet Meydanı’nı Türk bayraklarıyla donatan kalabalıktan, resmi törenlerdeki yeni yönetmeliğe tepkiler yağdı, ‘Yuh’ sesleri yükseldi.

Aralarında CHP, Atatürkçü Düşünce Derneği Şubeleri, Beden Eğitim Öğretmenleri Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, DSP, İP, Tabip Odası, Genel Sağlık İş, Türk Kadınlar Birliği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gibi çok sayıda siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşu üyelerinin aralarında bulunduğu yaklaşık 20 bin kişi, saat 13.00 sıralarında, Konak’taki İzmir Büyükşehir Belediye Binası önünde toplandı. Konak Saat Kulesi’ne kadar taşan kalabalığa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere CHP İzmir milletvekilleri de destek verdi. Engellilerin de yer aldığı, yürüyüşe geçen kortejdekiler, “19 Mayıs Yasaklanamaz”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Türkiye laiktir. laik kalacak”, “Yaşasın tam bağımsız Türkiye”, “Cemaat, İzmir’le başa çıkamaz”, “Cumhuriyet değil, AKP yıkılacak”, “Yaşasın 19 Mayıs” sloganları attı, “Başbakan, insanların dini vicdanına karışma”, “Başbakan, insanların inançlarından elini çek” yazılı pankartlar taşıdı.
İzmir'de ki kutlamalara 20 bin kişi katıldı...  19 Mayıs 2012

KÖRFEZDEKİ YATLARDAN DESTEK


Yürüyüş sırasında kortejdekilere, araç sürücüleri kornalar, vatandaşlar alkışlar, körfeze açılan, Türk bayrağı asılı yatlar da denizden destek verdi. Yürüyüşün sona erdirildiği Cumhuriyet Meydanı, hınca hınç dolarken, üzerinde, “İzmir halkı” yazılı dev çelenk, Atatürk Anıtı’na bırakıldı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya cevabı hep birlikte okundu. Gençlik, Vatan Marşlarının söylenmesinin ardından, resmi törenlerdeki yeni yönetmeliğe tepkiler ‘Yuh’ sesleriyle gösterildi. Alternatif kutlamaya katılan gruplar adına ortak açıklamayı okuyan Ulusal Uyanış Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Bilen, “Bugün, 19 Mayıs ve bu kentin adı İzmir. Bugün, yasakları ile gençliğimizi, ‘Türk İstiklal ve Cumhuriyetini Muhafaza ve Müdafaa’ görevinden koparabileceklerini sananların öğrenme günü. Atatürk Gençliği görev başındadır. 19 Mayıs, yeni Sevr anlaşmalarına karşı yeniden derleniş, direniş günüdür. Bu toprakları yeniden vatan yapan 19 Mayıs’tır. Görev yetkisini Atatürk’ten alan gençliğimize, büyük milletimize ve tüm mazlum milletlere kutlu olsun” dedi.


19 Mayıs 2012 - İstanbul, Şişli


19 Mayıs 2012 -Ankara 


19 Mayıs 2012 - Bursa


19 Mayıs 2012 - Samsun


19 Mayıs 2012 - Antalya


19 Mayıs 2012 - Mersin

Editör: TE Bilisim