Şarkıcı Aleyna Tilki'nin Diyarbakır'da sahneye çıktığı mekana iki boru tipi el yapımı patlayıcı atıldı. Aleyna Tilki’nin yara almadan kurtulduğu patlama sonrası çıkan izdihamda 6 kişi yaralandı. Aleyna Tilki'nin menajeri, saldırının nedenini açıkladı.

Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi’ndeki bir salonda sahneye çıkan Aleyna Tilki, platformda şarkı söylerken patlama meydana geldi. Patlama sonrası çıkan izdihamdan 6 kişi yaralandı, Aleyna Tilki ise yara almadı.

Saldırganların 12-13 yaşında olduğu, kafeye iki boru tipi el yapımı patlayıcı atıldığı öğrenildi. Aleyna Tilki'nin menajeri, saldırının mekana giremeyen seyircilerden bir ya da birkaçı tarafından yapıldığını söyledi.

Diyarbakır’da Aleyna Tilki’nin sahne aldığı bir kafeye el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlendi. Olayda, 6 kişi yaralandı. El yapımı patlayıcının patlama anı ve kafede bulunanların yaşadığı panik, amatör kamera tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay, merkez Kayapınar ilçesi Diclekent Mahallesi’nde bulunan bir kafede meydana geldi. Burada sahne alan ünlü sanatçı Aleyna Tilki, hayranlarıyla beraber şarkılarını seslendirdiği sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce EYP’li saldırı yapıldı.

Saldırı sırasında korumalar tarafından ünlü sanatçı Tilki, sahneden çıkarılırken olayda konseri dinlemeye gelen 6 kişi yaralandı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar bölgeye sevk edilen ambulanslarla çeşitli hastanelere götürülürken polis ise olay yerinde bulunanları sakinleştirmekte güçlük çekti.

Polis, daha sonra kafe içerisini boşaltarak içeride inceleme yaparken bölgede ise geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Ünlü sanatçı Tilki’nin sahnede hayranlarıyla beraber şarkılarını seslendirdiği sırada meydana gelen patlama anı ise bir cep telefonu tarafından saniye saniye kaydedildi.

Ünlü sanatçının sahnedeyken meydana gelen saldırının ardından sosyal medya hesabında olayla ilgili olarak paylaşım yaptı. Tilki, saldırının ardından sosyal medya hesabı üzerinden “Biz iyiyiz arkadaşlar” paylaşımında bulundu. Paylaşımın ardından genç sanatçıya hayranları tarafından geçmiş olsun mesajları yağdı.

Tilki, Diyarbakır’da vereceği konser için ise ayrıca aldığı kararla gelirini terör mağduru ailelere verecekti. Polis, saldırıyı gerçekleştiren şahısların yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı. (ntv)






Editör: TE Bilisim