Atatürk ile ilgili tüm zamanların en uçuk iddiası dün gece Habertürk ekranında dile getirildi. Besteci Erol Sayan , Gazi Mustafa Kemal hakkında öyle bir iddiada bulundu ki, hem programın sunucusu, hem de ekran başındaki milyonlar ağzı açık izledi.

Habertürk TV ekranlarında yayınlanan Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncu'nun sunduğu Tarihin Arka Odası programın önceki gece konuğu ünlü besteci Erol Sayan’dı. 1956 yılında ruh çağırma seansı sırasında Atatürk’ün ruhunu çağırdıklarını anlatan Sayan, ‘Kıbrıs’la ilgili soru sorduk, bizi tersledi’ dedi.



Ben sizin olduğunuz yere inemem diye kızdı

Besteci Sayan, Atatürk’ün ruhunu çağırma olayının detaylarını şu sözlerle anlattı: “Evet çağırdık. 1956 yılıydı. Kıbrıs’la ilgili bir soru sorduk. Bize celallendi, ‘Ne siz bulunduğumuz yere çıkabilirsiniz ne de ben sizin olduğunuz yere inebilirim. Rahatsız etmeyin’ dedi. Adeta kovaladı bizi, tersledi. Biz de tekrar denemedik. Sorumuz, kendisinin Kıbrıs için söylediği ‘Bu millet o mahbubenin peşini bırakmayacaktır’ sözü üzerineydi.”



Atilla İlhan, Mehmet Gökkaya, Taner Şener, Onur Akay, Yılmaz Topuz gibi şairl ve sanatçıların şiirlerini bestelemiş Erol Sayan'ın, "Ben sana Mecburum", "Kalbe Dolan O ilk Bakış" gibi çok sayıda bilinen şarkısı vardır.
Editör: TE Bilisim