Eskişehir'de Oto Tamirciler ve Tornacılar Sitesi’ndeki makine imalatı yapan bir atölyede meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi.

Organize Sanayi Bölgesi karşısındaki Oto Tamirciler ve Tornacılar Sitesi’ndeki makine imalatı yapan bir atölyede saat 14.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yangın çıkarken, 4 işçi içeriden çıkamadı. 4 kişi atölyede yanarak can verdi.

Yaralıların da olduğu belirtilirken, olay yerine çok sayıda itfaiye, 112 ambulansı ve polis ekipleri sevk edildi. Yangını kontrol altına alıp söndüren itfaiye ekipleri, 4 kişinin yanmış cesedini buldu. Olayla ilgi soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

BEYAZ MADEN TORBALARI İNCELENECEK

Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru, iş yerinde meydana gelen patlamayla ilgili itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarının ardından gerekli teknik işlemlerin yapılacağını söyledi.

Olayda 4 işçinin hayatını kaybettiğini ifade eden Kuru, “Ne olup bittiği, teknik çalışmanın ardından belli olacak. Orada bir imalat yapılıyor olabilir. Birtakım beyaz maden torbaları var, onlar incelenecek. 4 işçi de çalışırken patlama ve yangın sonu vefat etmiş görülüyor. Gerekli incelemeler yapılıyor. İsimleri belli oldu, detaylı kimlik çalışmaları yapılıyor” diye konuştu.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Öte yandan Zafer Akansoy'a ait iş yerinde toplam 5 kişinin çalıştığı, olay sırasında 1 işçinin cuma namazına gittiği, diğer 4 kişinin ise çalıştığı sırada patlama meydana geldiği bildirildi.

Bu arada patlamada hayatını kaybeden işçilerin isimlerinin Ahmet, Melik, İsmail ve Umut olduğu, açık kimlik tespiti için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. (DHA, AA, Hürriyet)

Editör: TE Bilisim