Usta sanatçı Orhan Gencebay, önceki gün hayat arkadaşı Sevim Emre ile birlikte Nişantaşı'ndaydı. Emre'nin erik yerken dişini kırması üzerine dişciye geldiklerini belirten Orhan Baba, ayaküstü önemli mesajlar verdi. Sahne, kitap, film ve albüm çalışmalarının sürdüğünü belirten Orhan Gencebay, "Müzik sektörü maalesef çökmüş durumdadır. En başta onu ayağa kaldırmak için gerekeni yapıyoruz" dedi. Soma faciasıyla ilgili de konuşan usta sanatçı; şunları söyledi: "Allah bir daha böyle felaketler göstermesin. Gelişmiş ülkelerin uyguladığı teknikleri biz de uygulamalıyız."

Orhan Gencebay bir satıcıdan tespih ve Yasin-i Şerif kitabı satın aldı.

HASTALANINCA SOMA'YA GİDEMEDİ

Rahatsızlığı nedeniyle Soma'ya gidemediğini dile getiren Orhan Gencebay, "Oradaki yardıma muhtaç insanlar için yapılacak ne varsa yaptık ve kendimize göre yapıyoruz da. Sağ elin yaptığı iyiliği sol el bilmemeli. Ben bu söze saygı duyarım."  dedi.

İşte Orhan Baba'dan önemli açıklamalar...

Sevim Emre ve Orhan Gencebay 


CEZALARI HİÇ SEVMEM AMA YANLIŞ YAPIYORSAK BUNUN BEDELİNİ ÖDEMELİYİZ!

Soma Faciası ile ilgili olarak Gencebay, "Çok üzgünüz, hepimiz tv'den gözlerimiz yaşlı olarak izledik. Allah bir daha böyle felaketler göstermesin. Tabi gereken tedbirleri çok daha hızlı alacağımıza inanıyorum. Eksikleri kısa sürede tamamlamalıyız. Tabi şu ana kadar olmalıydı bunlar ama olmadığı görüldü. Gelişmiş ülkelerin ne varsa uyguladığı teknik olarak bizde bunları uygulamalıyız. Türkiye bunların hepsini yapacak güçte. Neden yapmıyoruz? Yapmadıysakta suçluyuz! Malesef; burada hukuk ve yönetim gerekeni yapacaktır. Cezaları hiç sevmem ama yanlış yapıyorsak bunun bedelini ödemek zorundayız!"

YAPILACAK NE VARSA YAPTIK VE YAPIYORUZ...
Soma için Ajda Pekkan ve Tarkan'ın sahne alacağının hatırlatılıp sizde öyle birşey düşünür müsünüz, diye sorulması üzerine Gencebay, "Ben şu an sahneye çıkmadığım için bizim yardımlarımız daha farklı olacak, çıksam tabi ki memnuniyetle olur. Yapılacak ne varsa yaptık ve kendimize göre yapıyoruzda" dedi.

Soma'ya gitmeyi düşünüyor musunuz sorusuna Gencebay, "Ben Soma'ya gidecektim, hatta bir grup arkadaşla ikinci ve üçüncü günü gidecektik ama ben rahatsız oldum. Ritim bozukluğu vardı, İstanbul dışına çıkmayayım dedim. Genelde bahar aylarında bu tür rahatsızlık nüksediyor, geçen senede olmuştu, annemin vefatında dört sene evvelde olmuştu. Dikkatli olmak lazım, hayat bir tane... Ondan gidemedim, yoksa gidecektim." dedi.

SAĞ ELİN VERDİĞİNİ SOL EL GÖRMEMELİ
Bülent Ersoy'un Soma'ya şov amaçlı gidenlerin olduğunu söylediğinin hatırlatılması üzerine Orhan Gencebay, "Herkesin düşüncesi farklı olabilir. Ama ben inanıyorum ki sanatçılar yardımseverler ve sahip çıkarlar. O olumsuzluğun giderilip, düzeltilmesi için çaba sarfederler, bende onlardan biriyim. Bunu yaşayan biriyim, Bülent hanımda onlardan biridir. Böyle düşünende olabilir, düşünmeyende yorum yapmak istemiyorum." dedi. 'Bülent hanım yardımın gizli yapılması gerektiğini ifade etti herhalde' diye hatırlatılması üzerine Gencebay, "Bizde bir adet vardır, sağ elin yaptığı iyiliği sol el bilmemeli. Ben bu söze saygı duyarım. Bazen teşvik etmek amacıyla aleni olarak yaptığımızda oluyor, bu da bir hayır işi. Hayırlısıyla inşallah herşey çok daha iyi olacak." dedi. OLCAY ÜNAL SERT
Editör: TE Bilisim