Kişiler değişiyor sorunlar hep aynı
Yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili olarakta sanatçı, "Türkiye'nin üzerinde yaşanan kara perde bir türlü kalkmıyor. Çocukluğumdan beri aynı dertler, aynı sıkıntılar, aynı oyunlar hiç değişmiyor. Kişiler değişiyor, sorunlar aynı. Hatay'da öldürülen genç kardeşimize çok üzüldüm. Abdullah Cömert'e Allah'tan rahmet dilerim." dedi.

Sanatçı herkesi kucaklamalı

İlla bir taraf mutlu, bir taraf mutsuz oluyor. Herkesin mutlu olması zor. Herkesin birbirinin fikrine saygı duyması gerekir. Bence sanatçı taraf tutmamalı. Herkesi kucaklamalı. Ben yıllardır sevgi üzerine, aşk acıları üzerine şarkılar söyleyen biriyim. Güzel, mutlu bir Türkiye istiyoruz hepimiz. İnşallah olur da." dedi.

Kimse diktatörlükle idare edilmek istemez!

Şarkıları Doğulusu Batılısı, Kuzeylisi Güneylisi her kesimce beğenilen efsane sanatçı "Kimse diktatörlükle idare edilmek istemez. Üslubu yanlış anlaşılmış olabilir. Yasaklarla bir yere varılmaz. Belki de insanlar korktu. Türkiye'nin tamamanı kucaklaması gerekir." dedi.

Hürriyetlere karışmak çok iyi değil!
Kimsenin kimseye karışmaya hakkının olmadığını belirten Gülden Karaböcek "Allah bile bize karışmıyor, hür irade vermiş. Yanlış yol burası, doğru yol burası, ya burdan gidersin ya da buradan. Seçim sana ait. Yanlış seçimde bile Allah rızık veriyor. Hitler neler yapmış bakın, hemen öldürmemiş Allah. Onun için Hürriyetlere karışmak çok iyi deği!

İçki içen adam direksiyona çıkmamalı
Müdahaleler dozunda olmalı. İçki içen adam direksiyona çıkmamalı. Kendi canını düşünmeyen başkasını canını zaten hiç düşünmez. Küçük çocuklar bakkaldan marketten gidip içki alamamalı bu doğru. Birde yeni nesil var, hep alkol içenler değil ki. İçkiye özenebilirler. O yüzden doğrular ve yanlışlar iyi etüd edilmeli." dedi.

Bir yanlıştır gidiyor!

Erdoğan'ın "İki tane ayyaş" tabirinin de çok yanlış olduğunu belirten Karaböcek, "O yanlış. Algılama da yanlış oldu. Bir yanlıştır gidiyor" diye konuştu. Olayların turizm sezonunu etkileyebileceğini de söyleyen Karaböcek, "Bazı yabancılar ülkemizde çıkan kaosa üzülmezler, sevinirler. Çok dikkatli olmak gerekir." dedi.
Editör: TE Bilisim