Türk Sineması'nın efsane isimlerinden Hale Soygazi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen iki ayrı etkinlikte Ankaralılarla buluştu.

İlk olarak Next Level Alışveriş Merkezi ve Tüm Kadın Lobisi Derneği (TÜKAL) iş birliği ile yapım ve koordinatörlüğü Zuhal Ceran'ın yaptığı 'Kanatlandılar' Sergisi'ne katıldı. Türkiye'nin ünlü kadınlarının kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak için objektif karşısına geçtiği fotoğraflardan oluşan sergi için geçtiğimiz yıllarda Soygazi'nin de fotoğrafı Cemil Ağacıoğlu tarafından çekilmişti. Sergide konuşma da yapan sanatçı; kadınların özgür yaşama haklarına dikkat çekti ve şiddetin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini vurguladı.


''Anne ve babalar çocuklarını cinsiyet ayrımcılığını yok eden bir zihniyetle yetiştirmeli.''

Sanatçı serginin ardından, Çankaya Belediyesi'nin gerçekleştirdiği ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in de katıldığı, ''Kadının Adı Yok'' filminin gösteriminin ardından yapılan panelde konuştu. Filmin 30. yılını doldurmasının yıl dönümünde, 8 Mart kapsamında izleyicilerle buluşturuldu. Katılımcılarla sohbet de eden sanatçı, sık sık sorulan ''Kadına şiddet nasıl bitecek?'' sorsuna ise; ''Anne ve babalar çocuklarını, cinsiyet ayrımcılığını yok eden bir zihniyetle yetiştirmeli.'' diyerek cevap verdi.

''Yönetmenlik yapmayı düşünmüyorum''

Hale Soygazi'yi yeni projelerde görmek istediklerini dile getiren katılımcılardan gelen ''Yönetmenlik yapmayı düşünüyor musunuz?'' sorusunu cevaplayan sanatçı; ''Yönetmenlik yapmayı düşünmüyorum ama senaryo yazmayı düşünüyorum. Hatta kadın olarak bir erkeği anlatacağım bir hikaye olabilir.'' dedi.
Editör: TE Bilisim