Yaşar Okuyan'ın bu iddiayı ortaya atmasının ardından sosyal medyada belli çevrelerce Hülya Koçyiğit hedef tahtasına konuldu. Koçyiğit'ten bu iddialara kesin bir dille yalanlayan bir yanıt geldi. Konu hakkında açıklama yapan Koçyiğit şunları söyledi:

"Hakkımdaki bu iddia inanılmaz derecede beni üzdü. Bu iddiayı öne süreni, bunu kanıtlamaya davet ediyorum. Ben SODER'de (Sinema Oyuncuları Derneği) yönetici olduğum yıllarda ve son Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu'nda meslek arkadaşlarımın emekliliklerinin en iyi şekilde gerçekleşebilmesi için canımı dişime katmış çalışırken hakkımdaki bu iddia gerçekten bir iftiradır. Emeklilik herkesin en doğal hakkıdır. Keşke en iyi koşullarda herkes emekli olabilse ve yıllar boyu çalıştığının karşılığını ömür boyu alabilse."

YAŞAR OKUYAN BİR SONRAKİ PROGRAMDA ÖZÜR DİLEYECEK

Koçyiğit'in menajeri Bircan Usallı Silan da Yaşar Okuyan'ın bir sonraki programında Koçyiğit'ten özür dileyeceğini belirtti: "Yaşar Okuyan, Facebook'ta paylaşılan yalan bir beyandan yola çıkmış, kendisi de bunun farkına vardı ve üzüldüğünü söyledi."

HÜLYA KOÇYİĞİT KİMDİR?

Koçyiğit 12 Aralık 1947 yılında İstanbul’da doğdu. Bulgaristan göçmeni tüccar bir babanın üç kızından ilkidir. İstanbul ve Ankara’da ilkokula giden Koçyiğit, sanat eğitimine Ankara Devlet Konservatuarı’nın bale bölümünde başladı. Orta öğretimine eski adıyla Atatürk Kız Lisesi olan Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi’ne devam ederken İstanbul Şehir Tiyatroları’na girdi. Lise öğrenimini Ankara Devlet Konservatuarı tiyatro bölümünde devam ettirdi.

1963 yılında ilk filmi Susuz Yaz ile sinema hayatına başlayan Hülya Koçyiğit Berlin Film Festivali’inde Türk sinemasına o güne kadar verilen en büyük ödül olan Altın Ayı ödülünü kazandı. Kültür Bakanlığı’nca yurt dışında düzenlenen “Türk Film Haftaları”‘nda ülkemizi en çok temsil etmiş sinema sanatçısıdır. Halen yerli ve yabancı film festivallerinde de en çok ödül alan bayan sanatçıdır.

O dönem Fenerbahçe’de futbol oynayan Selim Soydan ile evlendi. Bu evliliğinden Gülşah adında bir kızı dünyaya gelmiştir. Hülya Koçyiğit’in Neslişah ve Aslışah adlarında iki torunu vardır.

Filmleri Yunanistan, İran, Mısır, Lübnan, Cezayir gibi değişik ülkelerde gösterilmiştir. 1965-1974 arasında tüm filmleri Yunanistan’da sinemalarda oynatılmıştır. “Derman” 5 Kıtada oynatılan, “Kurbağalar” ise yabancı televizyon kurumlarına satılan ilk Türk filmidir.

Hülya Koçyiğit, 180 kadar filmde ve 4 TV dizisinde oynamıştır. Çalıştığı yönetmenlerden bazıları, Lütfü Akad, Atıf Yılmaz, Şerif Gören, Metin Erksan, Orhan Aksoy, Memduh Ün, Ertem Eğilmez, Osman Seden ve Halit Refiğ’dir. 1991 yılında Devlet Sanatçısı seçilmiştir. 1991-1992’de kurucusu olduğu SO-DER’e başkan seçilmiştir. Bu görevi 4 yıl sürdürmüştür; halen yönetim kurulunda görev yapmaktadır.

Editör: TE Bilisim