Ünlü sanatçı İbrahim Erkal son yolculuğuna uğurlandı.

Erkal için dün öğle namazının ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde cenaze töreni düzenledi. Cenazede taziyeleri Erkal'ın annesi Hatice Erkal, eşi Filiz Akgün, Levent Erkal taziyeleri kabul etti. Cenazeye sanatçılar, Erkal'ın yakınları ve çok sayıda seveni katıldı. Beyin kanaması geçiren ve 29 gündür yoğun bakımda olan İbrahim Erkal, geçtiğimiz gün hayatını kaybetmişti. 9 Mayıs'ta beyin ölümü gerçekleşen Erkal'ın 11 Mayıs'ta hayatını kaybettiği açıklanmıştı. AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İbrahim Erkal'ı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile hastanede ziyaret ettiklerini dile getirdi.

Erkal'ı kaybetmenin büyük üzüntüsü içinde olduklarını ifade eden Ilıcalı, "Kendisinin insani değerlerini anlatmakla bitmez. Erzurum'un Palandöken'ini sazıyla sözüyle ilk defa tanıdan da o. Üzüntümüz çok büyük. Ne kadar çok seveni olduğunu da bugün burada görüyoruz." diye konuştu.

Ilıcalı, Erkal'la uzun süreli dostlukları olduğuna dikkati çekerek, "İbrahim Erkal'ı geri getiremeyiz ama onun ismini sonsuza kadar yaşatacak bir takım organizasyon içerisinde olacağız." dedi.

Cenaze töreninde Mahsun Kırmızıgül, Cengiz Kurtoğlu, Arif Susam, Mustafa Topaloğlu, İzzet Yıldızhan, Hakan Altun ve Kutsi, hazır bulundu. 

 İbrahim Erkal'ın cenazesine katılanlar, sanat dünyasının ilgisizliği konusunda isyan etti. İzzet Yıldızhan,sanat camiasından katılımın az olduğu şeklindeki soruya 'Çok vefasız bir işin içindeyiz. Sahte ilişkiler içindeyiz' yanıtını verdi. Arif Susam da 'Bir yerde sanatçılarda da vefasızlık örneği bunlar. Her şey insanlar sağ iken demek ki iyiymiş. Öbür dünyaya göç ettiklerinde dostluk orada bitiyormuş. Son görevimizi yapmaya geldik biz, bugün gelmeyeceksiniz de ne zaman geleceksiniz? Her şey sağlığında mı güzel?' diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim