Farklı görüşteki öğrenci grupları arasındaki kavganın 'Sivas Katliamı Davası'nın zaman aşımından düşmesinin bir grup öğrenci tarafından protesto edildiği sırada yaşandığı karşıt görüşlü öğrenciler arasında tartışmanın taş ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüştüğü öğrenildi.

İstanbul Üniversitesi'nde öğrencilerin kavgasına polis müdahale etti. Hukuk fakültesinde karşıt görüşlü öğrenciler, arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle kavga çıktı. Sopalarla birbirine giren öğrencilerin kavgası koridorlara taştı. Uzun süre kavga eden öğrencilere güvenlik görevlileri ve dışarıdan gelen polisler müdahale etti. Öğrencilerin kavgasını başka bir öğrenci cep telefonu ile görüntüledi. Görüntülerde; öğrencilerin bir birilerini yerde tekmelemesi, sopalarla bir birilerine vurmaları dikkat çekiyor.


.
Oynat
Kavga sırasında 6 öğrencinin yaralandığı belirtildi. Yaralı öğrenciler için çok sayıda ambulans üniversite kampüsüne girdi. Olaylarla ilgili 4 öğrencinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

Bu arada, kavgada yaralanan öğrencilerden biri önce polis merkezine götürüldü, daha sonra polis merkezine gelen bir ambülansla hastaneye kaldırıldı.
YERDE TEKMELEDİLER

Uzun süre kavga eden öğrencilere güvenlik görevlileri ve dışarıdan gelen polisler müdahale etti. Öğrencilerin kavgasını başka bir öğrenci cep telefonu ile görüntüledi. Görüntülerde; öğrencilerin bir birilerini yerde tekmelemesi, sopalarla bir birilerine vurmaları dikkat çekiyor.

'YAKTIK YİNE YAKARIZ' DEMİŞLER

Saldırıda yaralanan öğrencilerden TKP üyesi Erçin Fırat, saldırganların tekbir getirerek ellerindeki sopa ve soda şişeleri ile kendilerine saldırdığını belirtti. "Onlar 'Siz kimseden hesap soramazsınız', 'Yaktık, yine yakarız' diye bağırıyorlardı. Biz de, 'Sivas'ın hesabını soracağız', 'Sivas'ta yakanlar AKP'yi kuranlar', 'Yobazların ipleri ABD'nin elinde' sloganlarıyla karşılık verdik" diyen Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakan Sivas davası zamanaşımına uğrayınca, "hayırlı olsun" dedi, güç aldılar, yaktık yine yakarız diye üniversite öğrencilerine saldırdılar. Üniversiteleri bu insanlık düşmanı gericilere bırakmayacağız."

Saldırıda yaralanan diğer bir öğrenci TKP üyesi Cankat Aydın da şu açıklamayı yaptı: "Sivas'ın hesabını soracağımızı belirten afişler astık. Kendilerine "Müslüman Gençlik" adını veren gerici grup tekbir getirerek ellerinde sopalarla saldırdılar. "Yaşasın şeriat", "daha fazla Sivas" diye bağırıyorlardı.

Kaynak: Milliyet.com.tr /DHA
Editör: TE Bilisim