Kaya Çilingiroğlu'ndan 'Çapulcu' Zehra açıklaması ...

Ünlü iş adamı ve spor yorumcusu Kaya Çilingiroğlu, kızı Zehra Çilingiroğlu'nun Beşiktaş'ta Gezi Parkı eylemlerine katılmasıyla ilgili olarak;  “Gösterilere katıldığından benim haberim yoktu. Fotoğraflar sonradan bana geldi. Ben doğru bulmadım. Kendisine gerekeni söyledim o da özür diledi kapattı konuyu. Daha neyin ne olduğunu kestirebilecek yaşta değil. Her halde arkadaşlarıyla eğlenmeye gitti, o işi de eğlence sandı. Bunun yanlış olduğunu kendisine söyledim, o da bir daha yapmayacağını söyledi” dedi.

EĞLENCE SANMIŞ

“Zaten kızımın orada olmasından anlıyorum, çoğu insan hadisenin farkında değil. Zehra’nın ben Gezi Parkı nedir, Topçu Kışlası nedir, AKM nedir, yıkılıp yeniden yapılacak mı, çevre düzenlemesi, alkol düzenlemesi gibi konuların pek ilgilendirdiğini zannetmiyorum. O eğlenceye gitmiş oraya, çoğu kişinin de öyle olduğunu düşünüyorum.”
HÜLYA DAHA YUMUŞAK DAVRANIYOR

‘Hülya hanımla görüştünüz mü tepkisi ne oldu?’ sorusuna Kaya Çilingiroğlu; “O ilk olarak bana yolladı. O benim kadar sert bakmıyor olaya, yumuşak davranıyor” dedi.
ORDAKİ GENÇLER 10 SENE ÖNCEYİ BİLMİYOR

Twitter’dan Zehra’ya destek çıkıp kendisini sert şekilde eleştirenlerin olduğunun hatırlatılması üzerine Kaya Çilingiroğlu; “Bir insanın, parka gidip eğlenmesi, eleştirdiği bir şeye tepki göstermesi son derece demokratik hak. Benim orada kızdığım hadise; polis otolarını yakmak, arabaları ters çevirip camlarını kırmak, polise taş atmak, Başbakan’ın annesine küfretmek, benim ağırıma giden şeyler bunlar. Orada ki gençlerin çoğu ortalama 20 yaşında olduğu için 10 sene önceyi, bundan evvelki yılları hiç bilmiyorlar. Enflasyonla yaşamanın ne demek olduğunu, hergün sabah kalktığında Dolar’ın iki, üç misli olduğunu, faizlerin %60 %70 olduğunu, anarşiyi, koalisyon hükümetlerini bilmiyorlar. Ben ticaretle uğraştığım için 25 yıldır neler çektiğimi çok iyi biliyorum. Ama son 10 senedir Türkiye de ileri demokrasiyi çok iyi anlayan, insanları dinleyen bir yönetim var. O çocuklar şimdi bilmiyorlar ki; eskiden ben pasaportu torpille bile 15 günde alırdım. Şimdi 3 gün sonra elinize geliyor. Suç işleseniz bile, karakola gidiyorsunuz, adam muamelesi görüyorsunuz. Biz işkence görüyorduk karakollarda! Sadece bir köprü ihalesi bile, 36,5 milyar Euroluk bir ihale var. Bırakın oto yolları, hızlı treni, Marmaray’ı, bu ülkede 900 tane tarihi eser yenilenmiş, bir Ayasofya’yı 30 senedir yenileyemediler, o günleri bilmediği için bu çocuklar böyle…

ALKOL YASAĞI YOK, ALKOL DÜZENLEMESİ VAR.

Bir kere alkol yasağı yok, alkol düzenlemesi var, bence bu düzenleme eksik bile yapılmış, medeni bütün ülkelerde gecenin belirli saatlerinden sonra alkol satılmaz. Amerika da 18 yaşından evvel değil, 21 yaşından evvel alkol satılmaz! Club denilen yerlere de giremezsiniz. Millet ağzına dolamış, alkol düzenlemesini insanlardan 100 kişiden 90’ı bunu alkol yasağı diye konuşuyor.
KİMSENİN ŞEKLİNE ŞEMALİNE KARIŞILMIYOR

Burası kimsenin şekline şemaline karışılmadığı bir ülke… Burada niye tepki yapıyorlar anlamkta zorluk çekiyorum. Hâ Başbakan bazen sert konuşuyor olabliir, onun da tarzı bu. Onun yaptıklarına baktığım zaman icraatının üstte olduğunu görüyorum. O yüzden de biraz haksızlık edildiğini düşünüyorum. Millette bana tepki gösteriyor, ben ne yapıyorum, küfür mü ediyorum, demokratik tepkilere, adam gibi eleştirenlere eyvallah. Onların da o hakkı ama bakıyorum koca koca adamlar, koca koca kadınlar bana galiz küfürler ediyorlar.

TAYYİP BEY'E HAKSIZLIK YAPILIYOR  

Bu hükümet, Tayyip bey o kadar çok şeyi değiştirdi ki; bilmem 100 TL’ye aldığın ilacı 10 TL’ye alabiliyorsun. Bir iki tane de kötü laf söyledi diyelim ona mı tepki? Maalesef 20 yaş altı bu çocuklar ve hayatı hep öyle zannediyorlar. Hastane kuyruğunda insan kalmadı ya, birde insanlara para verecekler üste hastaneye gideecklere. Eskiden hastaneye insan giremiyordu sıra kuyruğundan. Benim rahmetli babamdan biliyorum, günde 40 tane kişiye bedava bakardı o yıllarda. O yüzden hastaneleri o kadar iyi bilirim ki, Türkiye de bu kadar işler yapılmış, ne diyorlar, ‘İki tane laf söylemiş’ ne yapalım laf söylediyse. Söylediyse söyler yani. Bu kadar abartmanın anlamı yok! Git iznini al Gezi Parkı’nda mı gösterini yapıcan, Kızılay Meydanı’nda mı gösteri yapıcan yap! Ama polis arabasını, TOMA’ları taşlamak, cam çerçeve indirmek doğru değil. O poliste bu ülkenin insanı ya! Bugüne kadar ben hep itidalli konuştum, tweet atarken de öyle. Ama ciddi canım sıkınıyor. Benim Devletle falan hiç işim yok. Hiç bir işte almadım, bir devlet kapısında da işim yok, bir temiz kağıdı alırım, bir de pasaport o yüzden kimseye yalakalık yapma dururum da yok! Ben olaya objektif baktığımı düşünüyorum!

10 SENEDİR KİMİN YAŞAM ŞARTLARINA MÜDAHALE EDİLDİ?

İnsanların yaşam şartlarına müdahale edilecek korkusu mu var sorusuna Kaya Çilingiroğlu; “Ne oldu peki, 10 sene de kimin yaşam tarzına müdahale edildi? Anlamadığım bir şey var; eskiden hakikaten insanların yaşam şartlarına müdahale vardı; kafası kapalı diye üniversiteye gidemiyordu, hastaneye gidip hastasını ziyaret edemiyordu, Cumhurbaşkanı’nın eşi kapalı diye resepsiyonlara alınmıyordu. Bugün vallah benim karım da kızım da bikiniyle geziyor hiç kimse de farklı bir gözle bakmadı bugüne kadar. Herkesin bir düşüncesi var, demokrasilerde saygı duymak lazım; o adamın da hanımı kapalı.
Editör: TE Bilisim