Televizyonlarda iktidarı desteklediklerini söyleyen sanatçılara çatan Kırca, "Tüh, Allah cezanızı versin" dedi.

İşçi Partisi'nin Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlediği üye katılım törenine, partinin MYK üyesi olan Levent Kırca da katıldı. İşçi Partisi Merkez Yürütme Kurulu üyesi olan Levent Kırca, konuşmasında hem iktidarı hem muhalefeti eleştirdi. Kırca, "Adam ağzıyla diyor ki; 'BOP eşbaşkanıyım. Türkiye'yi bölme, parçalama görevi bana verilmiştir. Bu ülkeyi bölüp parçalayacağım.' Böylesi iktidar var. Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmak için yola çıkmış, ağzıyla yüksek sesle söyleyen bir parti var. ABD diyor, 'Yola çıktı.' Buradan da İşçi Partisi yola çıktı. Kim sever ABD'yi? Hiç kimse. Lanet olsun ABD'nin boynu altında kalsın" diye konuştu.

"ALLAH CEZANIZI VERSİN"

Konuşmasında hükümeti desteklediklerini açıklayan sanatçılara da ağır sözlerle yüklenen Levent Kırca, bunlardan bazılarının kendisini mahkemeye verdiğini ve davayı kaybedip tazminat ödeyebileceğini anlattı. Kırca, şunları söyledi:
"Televizyona çıkıp, birer ikişer 'Hükümetin yaptıklarını çok beğeniyoruz, çok takdir ediyoruz' diyorlar. Tüh, Allah cezanızı versin. Ben bunları deşifre ediyorum. Sezen Aksu'su, Ali Poyrazoğlu'su, Halil Ergün'ü birkaç yengeç yengeç yanaşanlar da var. Ben bunları gördüğüm zaman kendi sanatçılığımdan utanıyorum. Ben Ali Poyrazoğlu'na böyle yaptığı için 'Vatan haini' dedim. Burada bir kez daha söylüyorum. Atatürk düşmanı, Türkiye Cumhuriyeti düşmanı benim de düşmanımdır. Sezen Aksu'su, Ali Poyrazoğlu'su, Halil Ergün'ü beni mahkemeye vermişler. Ne büyük onur, ne büyük şeref. 'Vatan haini' diyorsun üstüne gidiyor mahkemeye veriyor. Ben o mahkemeyi kaybederim. Adalet yok bu ülkede, yok. Bunların beni mahkemeye vermesi benim için şereftir. Ben o parayı kaybettiğim zaman onların yüzüne atarım. Ben hiçbir şey kaybetmem. Ama bunlar yüzlerindeki kara lekeyi, Cumhuriyet düşmanlığını silemezler, onunla gömülürler."

"ANYA KONYA, AK KARA ORTAYA ÇIKACAK"
Türkiye'nin önünde iki seçim bulunduğunu hatırlatan Levent Kırca, "Türkiye karne alacak. İki seçim var. Birisi yerel seçim. Aşağı yukarı burada işin rengi belli olacak. Anya Konya, ak kara ortaya çıkacak. İktidarı bir şekilde AKP'ye bir kez daha verirsek, Türkiye Cumhuriyeti'ne veda etmemiz gerekir dostlar. İşin götürülmek istendiği ılımlı İslam şeriat düzeni bir karanlık düzendir. Kadınların baştan tırnağa örtüldüğü, kadınların ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördükleri, birer şeytan olarak algılandığı günlere götürülüyoruz. Kadınlarımızın ayrıca lider olmasını istiyoruz başkaldırmasını istiyoruz" dedi.

'HALK PARTİLİLERLE SORUMUZ YOK'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert ve fazla eleştirdiğini ifade eden Kırca, bu durumun kendi cesareti ve doğru sözlülüğünü gösterdiğini söyledi. "Bugün bizim halk partisi ile halk partililerle bir sorunumuz yok" diyen Kılıçdaroğlu, "Ama biz kendi başkanımızı, kendi arkadaşlarımızı da eleştiriyoruz. Bizi de eleştiriyorlar. Çünkü eleştirilmeyen toplumlar gelişemezler" diye konuştu. Salondan bir kişinin "Söz konusu vatan" diye bağırması üzerine Kırca da "Yaşa" dedi.

'DİLERİM O SANDAL FIRTINAYA DAYANAMAZ VE BATAR'
Kürtleri çok sevdiğini ve Alevilere hayran olduğunu dile getiren Kırca, açılımın peşine düşmenin ülkeyi bölme anlamına geldiğini ileri sürdü. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki yaklaşımını da eleştiren Kırca, "Gerçekten o sandala binmiştir. Dilerim o sandal fırtınaya dayanamaz ve batar" diye konuştu.

DAHA ÖNCE TEPKİ ALMIŞTI
Levent Kırca, geçen 23 Aralık'ta Sanatçılar Girişimi'nin İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenlediği gecede yaptığı konuşmada salonda bulunan herkesi şoke etmişti. Toplantıda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşma sırasının programı bulunması nedeniyle öne çekilmesine sinirlenen Levent Kırca, yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı gecede, "Bu geceye geliyorsan, bekleyeceksin. İşi varmış diye gidiyormuş. Benim de işim var, belki bir karı buldum gidip onu dü……." demişti. Kırca'nın sözlerinin ardından tepki gösteren bazı izleyiciler salonu boşaltmıştı. Kırca, gazete ve televizyonlara da yansıyan bu sözleriyle büyük tepkiler almış, ardından özür dilemişti. DHA

Kaynak : 
http://www.haber3.com/levent-kircadan-yine-sert-sozler--haberi-1711111h.htm#ixzz2HDDssFzG
Editör: TE Bilisim