Twitter'da başlatılan #mehmetalialaborasilivriye hashtag'iyle yapılan paylaşımlar son 1 gün içerisinde trend listesinin ilk sırasında yer aldı. Ünlü oyuncu hakkında binlerce tehdit ve ağır sözler içeren mesajlar yayınlayanlar arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’te yer aldı. Gökçek, ” 5 kişinin ölümüne neden olan Gezi olaylarının baş mimarı Memet Ali Alabora cezaevine girmeli… #mehmetalialaborasilivriye RT” şeklinde yazdığı tweet’le ünlülerden çok sert tepki aldı.



İşte o tweetler:


Hilal Cebeci:
Memet Ali Alabora yerine beni Silivri'ye gönderin hava çok sıcak denize girmek istiyorum.

Atilla Taş: Memet Ali Alabora'nın eti ne ? Budu ne ? Sanatçı çocuk, rahat bırakın adamı artık. Kuran'da kini mi emretti size Allah?

Tuna Kiremitçi: Bir kritik "stratejik hata" da Memet Ali Alabora olayı. İnsanlığın aklına 1930'lu yıllardaki Bertold Brecht'in gelmesi kaçınılmaz.


İdil Fırat: Memet Ali Alabora'nın Yanındayız!

Ahmet Altan:
Mesele sadece Mehmet Ali Alabora değil ...esas mesele muhalifleri ve muhalif düşünceyi önce sindirmek sonra linç etmek !

Hikmet Çetinkaya: Mehmet Alabora'dan ne istiyorsunuz ne? Bu linç kampanyası neden? Ayıp ayıp, utanın, diyeceğim ama... Değmez!

Şebnem Sönmez: #MelihGökçekTımarhaneye Mİ? Niye? Biz orada yatanların akıl sağlığından sorumlu değil miyiz? En iyisi, tek kişilik bir tımarhanede kalsın!

Ceza: Memet Ali Alabora hayatımda tanıdığım en mütevazı, en alçak gönüllü, en pozitif sanatçıdır diyebilirim. Lütfen haksızlık etmeyin.

Barbaros Şansal: Mehmet Ali Alaborayı Silivri?ye uygun görenlere en uygun yer bence tenasül uzuvu hastalıkları Hastahanesidir !

Onur Akay: Melih Gökçek'te sanırım Tükenmişlik Sendromu başlamış. Bırakın Memet Ali Alabora ile uğraşmayı. Sayın Melih Gökçek, Ankara'nın bu sıcak yaz günlerinden uzaklaşın biraz. Bodrum'da tatil yapmanızı öneririm. Memet Ali Alabora için açtıkları hashtag'in para ile TT olmasını sağlamışlar. Yani sponsorlu. Kim bu sponsor?

Levent Kazak: bir linç dalgası daha, nefret tükenmiyor. 91000 imza oldu:http://www.change.org/memetalialabora #memetalialaboranınyanındayız

Deniz Ülke Arıboğan: TT olan #mehmetalialaborasilivriye kampanyası utanç verici bir sosyal linç girişimi. Sadece ayıp değil günah ve üstelik suç!


Editör: TE Bilisim