Müjde Ar, cumhurbaşkanlığı için gönlünden geçen iki ismi açıkladı: Yaşar Kemal ve Nuray Mert

Müjde Ar, CNN TÜRK’te Enver Aysever’in hazırladığı Aykırı Sorular programına konuk oldu. Siyasetten sanat Türkiye gündemindeki bir çok konu hakkında açıklamalarda bulunan Müjde Ar, gönlündeki cumhurbaşkanı adaylarını da açıkladı. Müjde Ar programda Berkant’ın ölümüyle yeniden gündeme gelen 'Samanyolu' şarkısının bestesine dair ilginç bir gerçeği de paylaştı.

Müjde Ar, toplumun ve özellikle de sanatçıların konuşmaktan korkar hale geldiğini söyleyerek, “Genel olarak bir başkaldırı, bir kere bir özgürlük duygusuyla hareket edebilen bir şeydir. Ben bu ülkede yazarın, çizerin, gazetecinin, aydının böyle bir özgürlük duygusu olduğunu hiç düşünmüyorum” diye konuştu. 

Öte yandan AK Parti ’yi ve Başbakan Erdoğan ’ı da başarılı bulduğunu söyleyen Ar, “Adalet ve Kalkınma Partisi ve dolayısıyla genel başkanı başarılı bir insan. Ben Tayyip Erdoğan 'ı çok başarılı buluyorum, kendi çizgisinde tutarlı da buluyorum. Fakat toplum onlar ve bunlar diye ikiye bölündü” ifadelerini kullandı.

“2 ADAYIM VAR”
Aysever’in, “Cumhurbaşkanı seçimi hakkında ne düşünüyorsun peki?” sorusu üzerine ise Ar, “Ben başkanlık sisteminin burada olabileceğini düşünmüyorum, başka bir yerlere kayabileceğini düşünüyorum. Sayın cumhurbaşkanıyla başbakanımız arasında ileriki günlerde daha bir gerginlik olacağını düşünüyorum. Kimi cumhurbaşkanı görmek isterim... 2 kişi buldum. Birincisi Yaşar Kemal . Diğeri de kadın olacaksa orada Nuray Mert ’i orada görmek isterim” dedi.

Müjde Ar bir soru üzerine bir dönem çok konuşulan Aysun Kayacı’nın “Çobanın oyu ile benim oyum bir mi?” konusuyla ilgili, zamanında ilk tepki gösterinin kendisi olduğunu ancak zamanla Aysun Kayacı’ya hak verdiğini söyledi.

Müjde Ar, Samanyolu şarkısı konusundaysa herkesin bildiğinin aksine, şarkının sözleri ve bestesini Metin Bükey’in yazmadığını, üvey babası Teoman Alpay ve annesi Aysel Gürel’in birlikte yazdığını söyledi.

Editör: TE Bilisim