Okan Bayülgen,  "Medya'yı göreve çağırıyorum. Rize ve Ankara'da ne oluyor. Karanlıkta bırakmayınız. Bu kutsal günde vicdanınızın sesini dinleyiniz." şeklinde attığı tweetle tüm medyayı göreve çağırdı. Rize'de, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto eden Türkiye Gençlik Birliği üyesi yaklaşık 25 kişi ile eyleme tepki gösteren gösteren kalabalık bir grup arasında gerginlik yaşandı. Arbede sırasında aralarından bazılarının yaralandığı TGB'li gençler Atatürkçü Düşünce Derneği'ne sığınırken, sayıları bir anda 500'ü geçen kalabalığı polis biber gazı kullanarak dağıtmak istedi. Bayılan TGB'li genç bir kızın bulunduğu ambulansın hareket etmesini uzun süre engelleyen öfkeli kalabalık, olay yerine gelen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın girişimleri sonucu dağıldı. Ankara'da ise  günboyu sakin geçen gösterilerde akşam tansiyon yükseldi.  Polis önce "Polise saldırı hazırlığı içinde bir grup var, dağılın" uyarısı yaptı. Meydan boşalmayınca göstericiler biber gazı ve tazyikli su ile püskürtüldü. Ankara'daki bu müdahale Habertürk canlı yayını sırasında oldu.

Okan Bayülgen Başbakan'ın aksine
medyanın sosyalleşme aracı olduğunu söyledi 

Okan Bayülgen, "Sosyal Medya bir sosyalleşme, haberleşme alanıdır. Eğlence alanıdır. Ama depremde de işe yaramıştır.Bugün'Büyük Medya' nın işe yarama zamanıdır. Medya,yazılı ve görsel! Canlı yayın yapabilenler. Dizi yayınlayan kanallar! Olanakları olan herkes! Medya'yı ülkemiz için göreve davet ediyorum." dedi. Kısa süre önce  Twitter'da paylaşılanlara tepki gösteren Başbakan Erdoğan ise "Twitter denilen bir bela var. Yalanın, abartının daniskası burada. Sosyal medya denilen şey: Bana göre toplumun baş belası. O yalanlamayı göremeyen okumayan da bunu kaçırır. Toplum bu şekilde terörize edilir. Fotoshoplarla cesetler yayınlanıyor" şeklinde açıklama yapmıştı. 

İşte Başbakan'a Tweet atan ünlülerin bazıları;

Ses sanatçısı Yavuz Bingöl: İki tarafda şiddet durmalı. Konusmalıyız. Bu böyle gitmez, daha çok kan akar, herkes zarar görecek. Basbakan bir özür dileseydin ne vardı yani.

Ses sanatçısı İbrahim Tatlıses: Anladıkta, nereye kadar? Sayın BAŞBAKANIM, bir talimat verinde, Polisimiz çekilsin. Siz bu Ülkenin BAŞBAKANISINIZ, valla tedavi olamıyorum!

Gazeteci Aykut Işıklar: Birkaç kurum ve kişi Taksim Gezipark Direnişi' nden ağır yara aldı. Kimi ilgisiz kalmaktan kimi Başbakan yalakalığından ötürü.

Sanat Müziği Sanatçısı Onur Akay: Başbakan özür dilese bile halk davasına bir ömür devam edecek gibi. Ayrıca Twitter'a bela demiş ama sürekli tweet atıyor veya attırıyor. Kapatsın Hesabını.

Tiyatro Sanatçısı Nedim Saban: Sayın Arınç mahkeme kararları var diyor , ama Sayın Başbakan mahkeme kararları var bile demeden yıkacağım diyor

Oyuncu ve Televizyoncu Berna Laçin: Başbakan söylemini sevgi ve şefkate çevirdiği gün,iyi niyetli çoluk  çocuk tencere tavan çalan herkes evine çekilir. Sapla saman ayrılır.

Müzisyen İskender Paydaş: Bu hükümetin derlenip toparlanması başbakan değişikliğini gerektirecekse o da olmalıdır.

Yapımcı Can Tanrıyar: Başbakan acilen Türkiye'ye geri dönmeli, insanlar dinlenmeli, halkın makul istekleri çözülmeli. Yoksa vahim bir hal alacak bu durum!
Editör: TE Bilisim