Orhan Baba'dan torunu Efe'ye karne hediyesi!
Gencebay "Beni mutlu eden bir karne getirdi, üstün başarı belgesi aldı taktirname getirdi" dedi. Torununun fanatik Fenerliyken Galatasaraylı olmasıyla ilgili olarak sanatçı, "Karar onundur. Ben Galatasaraylıyım şimdi o da Galatasaraylı. Biz bütün takımlara saygı duyarız. Hepsinin harika başarıları var ama tercih onun ben herhangi bir zorlamada bulunmadım. Fenerliydi doğru yolu buldu." dedi.

Ay-yıldız'a canımız kurban
Yakasında ki ay yıldız rozetiyle ilgili olarak Gencebay, "Benim yıllardan beri taktığım bir rozet ay yıldız. O bizim ülkemizin sembolü, ona canımız kurban" dedi.

Herkesin fikri farklı olabilir, fikri farklı diye bir birimizi ötekileştirmiyelim!
Gezi Parkı dolayısıyla yaşanan olaylarla ilgili olarak Orhan Gencebay, "İnşallah sakinlik olacak. Bu ülke bizim, bu ülke hepimizin. Cennet gibi ülkemiz var. Ülkemizi korumak için hepimize görev düşüyor. Ama bunu demokratça yapacağız. Bilmeliyiz ki aynı çatı altında çok çeşitli dil, din, cins, ırk ayrılığımız var ama bu bizim özdeğerlerimize, yaşamımıza hiçbirşeye engel olmadan yaşamamızı gerektiriyor. Bunu unutmayalım. Herkesin fikri farklı olabilir, fikri farklı diye bir birimizi ötekileştirmiyelim!" dedi.

80 öncesi ülkemizin en kötü yıllarıdır...
Yaşananlar size 80 öncesini hatırlattı mı sorusuna Orhan Gencebay; "Bereket ki 80 öncesi gibi olmadı. Ona şükrediyorum. Olmasında ayrıca. 80 öncesi ülkemizin en kötü yıllarıdır! Kıyas dahi kabul edilemez! İnşallah bir daha bu tür tatsız olaylar yaşanmaz" dedi.

Akillik görevim bitti!

Kadir İnanır'ın akillik görevinin bittiğini açıkladığının hatırlatılması üzerine sanatçı Orhan Gencebay; "Herkesin bitti şu anda, benim de akillik görevim bitti. Raporlar verilecek, onlar çalışılıyor. Gerçek anlamda söylemek gerekirse akillik son derecek onurlu, şerefli bir görevdir. Ülkemiz için, demokrasi için, insanımız için, adalet, hak için; ülkemizin daha iyi olması için olan bir görevdi." dedi. Türkiye de akillik biraz yanlış mı anlaşıldı sorusuna sanatçı, "Şimdi daha iyi anlaşılacak, akil insanlar halkı dinlediler. Halkımızın isteklerini, onların sorunlarını yazdılar. Ve akil insanlar ülkemizin sorunlarını nasıl daha iyi oluruzu düşünebilen insanlardandı. Onlar bu görevleri yaptılar, bu görevi yapmak şereftir. Bu görevi tamamen vatanseverlik duygusuyla şerefli, onurlu bir görev olarak yaptım, ülkem için. Atatürk der ki; "Maksat Vatansa gerisi teferruattır!". Bu sözü defalarca kullandım. Ülkemiz söz konusu olursa gerisi hikayedir dedim. Ülkemizin iyi olması için hepimiz kendimize düşen görevi yapmalıyız. Bu bir insanlık, vatandaşlık görevidir. Demokrat olan, hakka hukuka inanan her insan bu konuda gereği gibi davranır." dedi.
Editör: TE Bilisim