Oyuncu Pelin Batu, Kurban Bayramı ile ilgili çok tartışılacak sözler söyledi. Bir TV programına katılan Batu, kesilen hayvanların içini acıttığını belirterek, 'Kurban kesmek keşke yasaklansa. Ete değil eğitime ihtiyacımız var ' dedi.

İşte Batu'nun tartışılacak sözleri: 'Hz. İbrahim zamanında yaşamıyoruz. Bugün çok sayıda insan var ve çok sayıda ihtiyaç var. İnsanların temel ihtiyacı eğitim. Protein almak önemli olabilir ama binlerce hayvan kesilerek insanlara iyilik yapıldığına inanmıyorum. İlahiyatçı değilim sadece kendi hislerimi anlatıyorum. Dinlerde kimseyi öldürme dendiğinde insanların iyiliği düşünülerek söylenir bu. '

Batu'nun bu sözleri kısa sürede sosyal medya üzerinden büyük yankı buldu. Oyuncu Pelin Batu'ya tepki yağmuru şeklinde Twitter üzerinden mesajlar gönderildi.


İşte Twitter üzerinden Pelin Batu'nun bu sözlerine karşılık olarak atılan twitlerden bazıları;

Burak Karabulut ® ‏@_burakkarabulut

Pelin Batu “Kurban Kesmek Yasaklansın”demiş.Kurban kesilmese insanlar kurban edilecekti.Bunu bilmekten aciz insanın dini imanı ne olur ki ?

bekirtas ‏@erdemli1toplum

Müslümanların et ihtiyaçlarından dolayı kurban kestiğini zanneden Pelin Batu'nun gerçek bir eğitime,eğitim içinde 1 adet beyne ihtiyacı var.

sradankireconleyici★ ‏@sradnkreconlyci

Birisi "Kurban kesimi yasaklansın" diyen Pelin Batu`ya yediği etlerin ağaçta yetişmediğini söyleyebilir mi ?

Meryem Gayberi ‏@meryemgayberi

"Kurban kesmek" dert oluyor her bayramda birilerine, umursuyor muyuz? Tabi ki hayır. E Pelin Batu'yu, Z. Beyaz'ı umursuyor muyuz? cık ))

◤ÇOK BİLMİŞ ♥♡!◥ ‏@sinirsistem

Kurban kesimi yasaklansın' diyen Pelin Batu'ya kesilen kurbanların En zeki olanın beynini vermek lazım..

Eda Ersin ‏@EdaErsn

+ Anne bugün yemekte ne var? - Pelin Batu beyni yapıcam size. + Yine mi mercimek...

Züleyhâ ‏@geberik_gelin

Kurban nedir bilir misin Pelin Batu? Emirdir, farzdır, inançtır. Zamana göre değişmez! Sorgulanmaz!

Editör: TE Bilisim