Cezaevinin C-15 koğuşunda dün gece saat 23.00 sıralarında yangın başladı. Bir anda alevlerin sarığı 18 kişilik koğuştan çıkamayan 13 mahkum yanarak can verdi. Yaralılar hastanede tedavi altına alındı. Başbakan Erdoğan, Adalet Bakanı Ergin'den koğuşun fiziki imkanlarının yeterli olmadığı iddialarının araştırılmasını istedi.

CEZAEVİ GÜVENLİK ÇEMBERİNDE
Mahkumların taleplerinin karşılanmaması nedeniyle isyan çıkardığı iddilarını yalanlandı. Başbakan Yardımcısı Atalay, AKŞAM'a isyan değil kendi aralarında kavga çıkmış dedi.

Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'nde meydana gelen yangının ardından incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç: Olayın cezaevinin adli tutuklularının bulunduğu koğuşta meydana geldiğini, siyasi suçlularla ilgisinin olmadığını belirterek, ''Mahkumlar kendi aralarında yaptıkları kavga sonucunda yatakları yakıyorlar. Maalesef kapıların açılmasına kadar geçen sürede böyle bir olay yaşadık. Cezaevinde durum şu anda sakin. Savcı gerekli otopsi ve inceleme çalışmalarına başladı. 13 ölümüz var, 2 ayakta tedavi gören şu anda cezaevinde, 3 tanesinin de hayati tehlikesi yok ama hastanede tedavi görüyor.'' dedi. Yangın geç saatlerde kontrol altına alındı, cezaevi güvenlik çemberinde. (Akşam)
Editör: TE Bilisim