İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçıları, çalışanları ve sanatseverler demokrasimizi korumak, ona sahip çıkmak, birlik ve beraberlik duygularıyla vatanımız için kenetlenmek adına bugün saat 16.00’de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde toplandı.

Açılış konuşmasında darbe’nin insanlık suçu olduğuna değinen Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur demokrasinin önemine değindi, ardından Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu darbe kelimesini lügatımızdan güzel Türkçemizden çıkarmak istiyoruz. Bütün dualarımız, çabalarımız, sanatımız demokrasi ve medeniyet üzerine olsun diyerek konuşmasını tamamladı.  Daha sonra mikrofona gelen Şehir Tiyatroları Eski Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu ise Dünya’nın en güzel ülkesinde yaşayan insanlarımızla bir arada nefes almak, görüşümüz ne olursa olsun dil, din, ırk ayrımı yapmadan ben, sen demeden biz olmanın ayrıcalığıyla 102 yıllık bu kurumun bir ferdi olarak onur duyuyorum. Gün barış ve kardeşlik günüdür. Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen ise konuşmasına İstiklal Marşı’mızın milli şairi Mehmet Akif Ersoy’dan ‘’Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım’’ alıntısıyla başladı ve üzücü olan belkide bu mısraları birçok yerde söyleyen kandırılmış zavallılar bu millete zincir vurabileceklerini zannettiler. Bu milletin damarlarındaki asil kan’dan habersiz olduklarını gösterdiler, layık olduklarıyla karşılaştılar. Devamında inşallah hak ettikleriyle mukabele görecekler cezalarını çekecekler. Kapanış konuşmasında Şehir Tiyatroları’nın usta sanatçısı Zihni Göktay hazırlanan ‘’MİNNETTARIZ’’ başlıklı bildiriyi okumasının ardından ‘’Darbeye Hayır, Demokrasiye Evet’’ toplantısı sona erdi.
MİNNETTARIZ…
Olup bitene seyirci kalmak yerine,
Hayatları pahasına sokaklara inerek, tankların önüne birer demokrasi anıtı gibi dikilen,
Olup bitene seyirci kalmak yerine,
Geçmişten günümüze kazanılmış demokratik haklarını ve özgürlüklerini kaybetmemek için mücadele eden,
Olup bitene seyirci kalmak yerine,
Sokakları, caddeleri, meydanları, demokrasi şölenine çevirerek yüreklerimizi umutla dolduran,
Olup bitene seyirci kalmak yerine,
Memleket aşkıyla, birlik ve beraberlik ruhu içinde ortak düşmana karşı nasıl mücadele verileceğinin unutulmaz bir örneğini daha veren, tüm yurttaşlarımıza, tüm seyircilerimize minnettarız.
Darbe girişiminin başından itibaren, en küçük bir tereddüt göstermeden darbeye karşı yaptıkları açıklamalarla birer ümit ışığı olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımıza, Muhalefet Partilerimizin değerli Genel Başkanlarına, tüm Basın kuruluşlarına ve Sivil Toplum Kuruluşlarına teşekkürü bir borç biliriz.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları
Editör: TE Bilisim