Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı'nda düzenlenen tören, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşının, askerlerin omzunda alana getirilmesiyle başladı.

Törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel de katıldı. Şehitler için okunan dualar sırasında Org. Özel'in gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Muharrem Metin Özbek, vatanın bekası ve milletin bölünmez bütünlüğünü hedef alan terör örgütüne karşı yürütülen mücadelede, vazifesi uğruna canını hiçe sayarak feda eden kahraman silah arkadaşlarını ebediyete yolcu etmenin acısı ve aynı zamanda onuru ve gururu içinde olduklarını söyledi.

Milletin bağrından çıkmış evlatları olarak hüzünlerinin büyük, fakat kendilerine olan güven ve görevlerine olan inancın her zaman daha büyük olduğunu vurgulayan Özbek, şöyle konuştu:

“Vatanımızın bu kutsal köşesinde masum insanlarımızı kendine kalkan yapıp, Mehmetçiğin merhametini istismar ederek düzenlediği hain saldırıda şehit verdiğimiz, her gün beraber olup aşımızı paylaştığımız arkadaşlarımızın acısı, yüreğimize akıttığımız gözyaşlarımıza can suyu olacaktır. Görevimize ve kendimize olan inancımız karşısında terör örgütü eriyip gidecek ve hayalleri gibi karanlık dünyalarında yok olacaktır. Atalarımızın emaneti olan kutsal vatan toprağını bin yıldır yurt edinmiş olan aziz milletimizin evlatları olarak bilinmesini isteriz ki tıpkı Yeşiltaş'ta canlarını hiçe sayan arkadaşlarımız gibi biz hepimiz en kutsal mertebeye ulaşmak için hazırız.”

KOMUTANLAR CENAZEDE

Törene şehit ailelerinin yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Van Vali Vekili Atay Uslu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. (Hürriyet)




Editör: TE Bilisim